Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid

Afwezigheid aangepaste arbeid Ziekenfonds (AAAZ)

Wanneer je als tijdelijk personeelslid je betaalde ziektedagen hebt opgebruikt, ontvang je een uitkering van je ziekenfonds. Misschien kan je op een bepaald moment in je ziekteverlof  al deeltijds terug aan de slag maar is het nog niet mogelijk om je opdracht volledig terug op te nemen. In dat geval kan de adviserend arts van je ziekenfonds je de toestemming geven om het werk gedeeltelijk te hervatten. Voor het ziekenfonds mag je dan een “toegelaten activiteit” uitoefenen tijdens je ziekteperiode. Voor de uren die je niet werkt kan je bij je schoolbestuur een afwezigheid aangepaste arbeid ziekenfonds (AAAZ) vragen.

Voorwaarden

Als tijdelijk personeelslid ben je in onbezoldigd ziekteverlof en heb je de toestemming van de adviserend arts van je ziekenfonds om je werk deeltijds te hervatten. Deze arts bepaalt het aantal uren dat je mag werken. Dit moet nog minstens 1 uur zijn. Voor het overige deel van je opdracht vraag je de dienstonderbreking AAAZ aan.

Duur

Het is de adviserend geneesheer van je ziekenfonds die de duur van je deeltijds werken bepaalt met een maximum van 2 jaar.

Gunst of recht?

AAAZ is een gunst, je hebt toestemming van je schoolbestuur nodig.

Salaris

Je bent in dienstactiviteit voor de uren die je werkt en je ontvangt hiervoor je salaris. Voor de prestaties die je niet uitoefent ben je in non-activiteit. Hiervoor ontvang je enkel een uitkering van je ziekenfonds.

Bijkomende bepalingen

Je moet je opnieuw tot je ziekenfonds wenden wanneer je aanstelling eindigt en je binnen de looptijd van je goedkeuring om deeltijds te werken een nieuwe aanstelling krijgt. Het ziekenfonds zal dan nagaan of de goedkeuring nog steeds geldig is.
Denk er ook aan dat elke wijziging in de toestemming van het ziekenfonds via de school moet doorgegeven worden.

Meer informatie

Meer info voor leden over AAAZ ( inloggen)

Meer info voor militanten over AAAZ ( inloggen)