Cookiebeleid

Cookiebeleid

Dit beleid geeft meer uitleg bij het gebruik van cookies en gelijkaardige technologieën op de websites van het ACV: https://www.hetacv.be  en https://auth.acv-csc.be.

Het ACV gebruikt cookies en andere gelijkaardige technologieën volgens de toepasselijke wetgeving, dit cookiebeleid en het ACV-privacybeleid.

Dit cookiebeleid kan steeds worden aangepast.  De huidige versie werd geüpdated op 14 januari 2021.

 

1. Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden met informatie die via je browser op je computer of mobiele apparaat kunnen worden bewaard als je een internetsite bezoekt. Dankzij cookies werkt je site optimaal en worden je acties, instellingen en navigatievoorkeuren opgeslagen. Zo hoef je bijvoorbeeld bij een volgend bezoek niet opnieuw je beroepscentrale te kiezen. Cookies worden geplaatst door de website zelf als je deze bezoekt ('interne cookies') of door een ander domein dan dat van de website ('cookies van derden/derdencookies'). 

Cookies worden ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld statistieken verzamelen, een site performanter maken, bezoekers volgen, gepersonaliseerde advertenties verzenden, … 

Daarbij bestaan intussen nog andere technologieën (zoals pixels en LocalStorage) om gegevens te verzamelen en te gebruiken. 
Onze websites maken gebruik van zowel cookies, als deze andere technologieën met gelijkaardige functies.  In ons beleid wordt de term "cookies" dan ook in brede zin gebruikt: ze omvatten elke technologie waarmee je informatie op je apparaten kan opslaan en lezen.  

Cookies kan je onderverdelen volgens hun geldigheidsduur: de "sessiecookies" en de "permanente cookies". “Sessiecookies" worden van je computer verwijderd als je je browser afsluit, terwijl “permanente cookies” op je computer blijven staan tot je ze verwijdert of tot ze hun vervaldatum bereiken. 

2. De verwerkingsverantwoordelijke voor de cookies

Voor zover de cookies je persoonsgegevens verzamelen, treedt het Algemeen Christelijk Vakverbond van België (ACV), met zetel in de Haachtsesteenweg 579, 1030 Schaarbeek, op als verwerkingsverantwoordelijke van je persoonsgegevens.

Zie ons privacybeleid voor meer informatie over het ACV als verwerkingsverantwoordelijke van je persoonsgegevens.

3. Wettelijk basis 

De wettelijke basis voor het gebruik van functionele cookies en de daaropvolgende gegevensverwerking bestaat uit ons gerechtvaardigd belang om onze bezoekers aantrekkelijke, technisch functionele en gebruiksvriendelijke websites aan te bieden.

Voor het gebruik van andere cookiecategorieën en de gegevenswerking die daarop volgt, baseert het ACV zich op jouw toestemming. 

4. Van welke cookies maakt het ACV gebruik?

Het ACV gebruikt verschillende soorten cookies:

Functionele cookies

Met het oog op een goede werking van de sites en de meest aangename surfervaring, maakt het ACV gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om met jou te kunnen communiceren of om een door jou gevraagde dienst te kunnen leveren. Ze helpen de websites bruikbaar te maken door het activeren van basisfuncties zoals de paginabrowser en de toegang tot beveiligde zones. Deze cookies onthouden ook je voorkeuren en bieden je verbeterde functies aan. 

Ze beheren ook de beschikbaarheid en de prestaties van de sites om fouten te detecteren en op te lossen en zo een optimale surfervaring te bieden aan onze bezoekers.

Deze cookies kunnen zonder jouw toestemming worden geïnstalleerd. Sommige worden echter pas geïnstalleerd nadat je ervoor hebt gekozen (bijvoorbeeld of je de cookies hebt geaccepteerd of niet).  

Hieronder vind je de lijst met functionele cookies die worden gebruikt op de ACV-websites:

COOKIES-tabel1

 

      Analytische cookies

      Het ACV gebruikt ook analytische cookies om meer te weten te komen over hoe onze websites worden gebruikt. We gebruiken deze informatie enkel om onze sites te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken.  

      Ter ondersteuning van deze statistische analyse en om rapporten te genereren over de interacties van bezoekers met onze sites, gebruikt het ACV Google Analytics-cookies. Hiermee kunnen de volgende persoonsgegevens worden verzameld: IP-adressen en personalisatiegegevens (paritair comité, verbond, beroepscentrale).  Raadpleeg het privacybeleid van Google voor meer informatie.

      Het ACV maakt ook gebruik van Hotjar, een analyse- en feedbacktool die het gedrag in kaart brengt en gebruikerscommentaren van een website oplijst. Met deze tool krijgt het ACV een beter begrip van de gebruikerservaringen. Persoonsgegevens zoals het IP-adres en het gedrag op de sites (video) worden verzameld.  Raadpleeg het privacybeleid van Hotjar voor meer informatie 

      Je moet voorafgaand je toestemming geven over het gebruik van deze analytische cookies. Je kan dus steeds de installatie van deze cookies op je apparaat weigeren.

      Als je toestemming gaf voor het gebruik van analytische cookies, kan je die altijd weer intrekken.  Je kan altijd je voorkeuren beheren en aanpassen.    

      Hieronder vind je de lijst met analytische cookies die worden gebruikt op de ACV-websites:

      COOKIES-tabel2-1

        Marketing cookies 

        Met deze cookies wordt gepersonaliseerde inhoud en reclame aangeboden op andere sites en/of sociale netwerken, volgens jouw interessegebieden. Ze delen of promoten ook ACV-inhoud op sociale netwerken of zorgen ervoor dat je video’s van onze website kan bekijken.   

        In de meeste gevallen worden deze cookies geïnstalleerd door derden, namelijk sociale netwerken (zie hieronder). Het ACV heeft geen enkele controle over hoe deze derden met deze cookies omgaan of hoe de via deze cookies verzamelde gegevens worden gebruikt.

        Het ACV maakt gebruik van Facebook-pixels om je de meest relevante content aan te bieden op dit platform op basis van eerdere bezoeken aan onze sites. Facebook gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze sites te tracken en een profiel van je interesses aan te leggen. De Facebook-pixel wordt geïnstalleerd door het ACV, maar valt onder het beheer van Facebook. Het ACV maakt ook gebruik van de Facebook Social Plugin. Deze cookies worden door FB gebruikt om de sites te verzamelen die zijn gebruikers bezoeken. 
        Voor meer informatie verwijzen we je naar het cookiebeleid op de website van Facebook.

        Het ACV integreert YouTube-video's (Google) op zijn sites die gebruikmaken van cookies om de pagina’s te tracken die door de gebruikers werden bekeken en om te controleren of deze gebruikers bepaalde functies of voorkeuren hebben geselecteerd. Zo kan YouTube advertenties weergeven die zijn afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en de ervaring verbeteren door voorstellen op maat weer te geven. Voor meer informatie verwijzen we naar het privacybeleid van Google.

        Onze websites bevatten ook Facebook-, Twitter- of LinkedIn-knoppen waarmee je onze inhoud op deze sociale netwerken kunt promoten (bv. "Like") of delen (bv. "Tweet"). Deze knoppen werken met codefragmenten waarmee cookies worden geïnstalleerd zodra je je toestemming hebt gegeven.  Deze sociale netwerkknoppen kunnen ook bepaalde gegevens opslaan en verwerken om je gepersonaliseerde advertenties te tonen.

        Daarom vragen we jou om het privacybeleid en het cookie-gebruiksbeleid van deze sociale netwerken te raadplegen voor meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en het gebruik van cookies die ze via deze knoppen kunnen verzamelen.

        Je moet voorafgaand je toestemming geven over het gebruik van deze cookies voor marketingdoeleinden. Je kan dus steeds de installatie van deze cookies op je apparaat weigeren. Als je toestemming gaf voor het gebruik van marketingcookies, kan je die altijd weer intrekken.  Je kan ook steeds je voorkeuren beheren en aanpassen.    

        Als je niet akkoord gaat met deze cookies:

        • zal je minder gepersonaliseerde advertenties krijgen. 
        • zal de functionaliteit niet beschikbaar zijn op onze sites. Zo kan je bv geen YouTube-video bekijken op onze website. De video kan je in dat geval enkel bekijken op de website zelf of op de app van de derde partij.
        • garanderen we dat geen persoonsgegevens die via deze cookies verzameld zijn, worden doorgegeven aan deze derden voor hun eigen doeleinden.

        Dit is de volledige lijst met dit soort cookies die gebruikt worden tijdens je bezoek aan onze websites: 

        COOKIES-tabel3

        Meer info:

         

        5. Je cookies beheren

        Je moet voorafgaand je toestemming geven over het gebruik van cookies voor analytische en marketingdoeleinden. Je kan op elk moment de installatie van deze cookies op je apparaat weigeren. 

        Je kan ook steeds je voorkeuren beheren en aanpassen.    

          

        6. Jouw privacybescherming 

        We respecteren jouw privacy en gebruiken enkel niet-functionele cookies als je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven. 

        Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over de regelgeving die we volgen bij de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je vindt er ook informatie over jouw rechten. Neem contact op met onze gegevensbeschermingsfunctionaris (dpo@acv-csc.be), als je je rechten wil uitoefenen of graag meer informatie wenst over je persoonsgegevens.  

        Ben je van mening dat de verwerking van je gegevens in strijd is met de GDPR, dan kan je een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit

         

        7. Welke cookies werden geïnstalleerd op je toestel en hoe verwijder je ze? 

        Gebruik een browserinstelling om te zien welke cookies op je toestel werden geïnstalleerd en bijgevolg ook kunnen worden verwijderd. Via onderstaande links kan je bekijken hoe dat moet. 

        Voor andere browsers ga je naar de helpfunctie van je browser of raadpleeg je de site van de uitgever.

        Personalization

        Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.