Het ACV

© Shutterstock

Het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) is met 1,6 miljoen leden de grootste vakbond van België.

Samen voor solidariteit

Het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) is met 1,6 miljoen leden de grootste vakbond van België.

Heb je vragen rond je werk, je inkomen of heb je juridische bijstand nodig? Ben je werkloos geworden? Maak je lid en krijg hulp bij het ACV-dienstencentrum in je buurt.

  • Lees meer over onze services 
  • Lees meer over de voordelen van het ACV-lidmaatschap en sluit online aan

Solidariteit

Het ACV is een solidaire maatschappelijke beweging die opkomt voor jouw werk en inkomen. Onze vakbond telt meer dan 80.000 militanten ofwel afgevaardigden die in hun onderneming of instelling, in hun gemeente of gewest werken aan goede arbeidsomstandigheden voor jou en je collega’s. We voeren campagne om onze ideeën en eisen kracht bij te zetten. Daarnaast organiseren we ook acties en betogingen samen met andere Belgische of Europese vakbonden, bijvoorbeeld rond zorg, pensioenen of fiscale rechtvaardigheid.

ACV-werking

De werking van het ACV is ruim. Zo hebben we een specifieke werking voor jongeren, werkzoekenden en voor wie wil bijblijven, en verlenen we loopbaanadvies. We werken rond onderwerpen als gender en diversiteit, en ook in KMO’s en internationaal spelen we een rol.

Sociale partner

  • Collectief: De regering en werkgevers erkennen het ACV als een belangrijke sociale partner. Wij laten jouw stem klinken in het sociaal overleg. Nationaal, maar ook op niveau van jouw sector en jouw bedrijf proberen we goede afspraken te maken, bijvoorbeeld door het sluiten van collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s). 
  • Internationaal: De toenemende internationalisering maakt dat we ook wereldwijd onze rol opnemen. Het ACV hoort tot de top 15 van de belangrijkste vakbonden in de wereld.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.