Waardig werk voor iedereen

©Shutterstock

De solidariteit van het ACV stopt niet bij onze landsgrenzen. Lees hier meer over onze internationale acties en ontwikkelingssamenwerking.

Voor het ACV is internationale solidariteit een essentieel onderdeel van de syndicale actie. In de mondiale wereldeconomie kunnen we de belangen van werknemers in ons land niet los van werknemers in andere landen zien. 

Het ACV pleit daarom voor een sterke syndicale actie op zowel het mondiaal als Europees niveau, en neemt het initiatieven in het kader van de ontwikkelingssamenwerking. Overal ter wereld steunt het ACV representatieve, autonome en vrije vakbonden in hun strijd voor sociale rechtvaardigheid en waardig werk.

Benieuwd welke acties het ACV onderneemt voor een rechtvaardigere globalisering?  Je leest er meer over in volgende rubrieken:

Nieuw:  brochure SDG's

Een syndicale brochure over de 17 SDG’s en de VN Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, is dat onderwerp niet – letterlijk – te ver gezocht? Wat heeft dit te maken met  onze dagdagelijkse syndicale inzet voor waardig werk en waardig inkomen op de werkvloer en in de samenleving? 

Daarom ook deze brochure "#Timefor8:  Time for Realtime for SDG8.  Wat is de bijdrage van de privésector voor sociale duurzaamheid?'"

Wat zijn de engagementen van de Belgische, Europese en internationale vakbeweging?  Hoe kunnen de bedrijven een bijdrage leveren aan de SDG's? ...?

Je ontdekt het allemaal in de brochure!  Deze nodigt elkeen uit om de SDG bril op te zetten én in te zetten bij ons syndicaal werk in de ondernemingen én op lokaal en regionaal vlak in de samenleving.

Download de brochure Vakbondskijk op SDG's # TIme for 8

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.