Tips voor een geslaagd cv

©Shutterstock

Maak een cv dat bij een sollicitatie opvalt tussen de andere. En zorg voor een cv dat zó aantrekkelijk is dat werkgevers je meteen willen ontmoeten!

Er is heel veel informatie te vinden op het internet. We geven je zeven gouden tips mee:

  1. Maak een cv dat opvalt tussen de andere. Rekruteerders krijgen namelijk veel cv’s binnen voor één vacature. Durf persoonlijk en creatief te zijn. Zonder te overdrijven natuurlijk.
  2. Een eerste indruk maak je op je eerste half blad! Wat wil je dat een werkgever zeker over je weet? Dat zet je op duidelijk zichtbaar bovenaan. Bijvoorbeeld: ervaring, sterktes, … Minder interessant: waar je woont, of je een wagen hebt, je geboortedatum …
  3. Werk met puntjes, bullets. Werk nooit met volzinnen. Je wil de lezer heel snel inzicht geven in jouw informatie. Rekruteerders lezen niet tussen de lijntjes, maar zien graag meteen waar je goed in bent.
  4. Hou het kort en duidelijk. Een cv hoeft niet langer te zijn dan 1 of 2 kantjes van een A4. Je wil namelijk dat de rekruteerder nieuwsgierig wordt en je uitnodigt voor een gesprek.
  5. Gebruik je een foto? Hou het professioneel, zowel wat betreft kledij als achtergrond. Vraag eens aan anderen hoe je op de foto overkomt.
  6. Absoluut uit den boze zijn schrijffouten! Laat je cv nalezen.
  7. Last but not least: pas je cv aan aan de vacature. Wat zoekt de werkgever, welke sterktes wil jij voor die sollicitatie naar voren schuiven? Ga aan de slag met de 5 belangrijkste gevraagde eigenschappen in de vacature. Bekijk ook eens de website van het bedrijf. Ga op zoek naar de missie, waarden, look en feel van de organisatie.

More Info

  • Ga zeker ook een kijkje nemen op jeloopbaan.be. Je leest er meer over het gratis loopbaanadvies en -begeleiding voor ACV-leden.
  • Wat het ACV nog meer voor je kan betekenen, lees je in de rubriek Loopbaanadvies. 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.