Aangepast werk

Heb je een arbeidshandicap, dan is het vaak moeilijk een job te vinden. We wijzen je hier graag de weg naar aangepast werk en andere mogelijkheden.

 Ondervind je moeilijkheden om je huidige job uit te (blijven) oefenen?

Vanuit de overheid bestaan verschillende tegemoetkomingen om het materiaal en kledij aan te kopen die je nodig hebt om je werk goed uit te voeren, denk aan een braillelezer of spraakherkenningstechnologie.

De werkgever kan een tegemoetkoming krijgen om je arbeidspost (bijvoorbeeld de machine waaraan je tewerkgesteld bent) aan te passen.

Misschien heb je recht op een VOP-premie.  Dat is een tegemoetkoming voor de werkgever om je in dienst te nemen en houden.

Over deze en andere ondersteuningsmaatregelen kom je alles te weten op de website Terug in het zadel. Een overzicht van alle tewerkstellingsmaatregelen vind je terug op Aan de slag.

Vragen of advies nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met je ACV-bijblijfconsulent  of met een VDAB-consulent.

Nood aan een nieuwe richting?

Soms is het ondanks de nodige aanpassingen niet langer vanzelfsprekend de vorige/huidige job verder uit te oefenen.
De tijd nemen om even stil te staan bij wie je bent, wat je kan en wat je graag  zou willen doen kan je mogelijk nieuwe inspiratie bieden.  Je kunt hiervoor ook beroep doen op gespecialiseerde begeleiding.

De ACV-bijblijfconsulenten organiseren regelmatig infosessies, bijvoorbeeld rond het thema burn-out.

Toch nog op zoek?

Misschien is de sociale economie iets voor jou. Deze sector is er voor wie het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt. De sector omvat heel wat bedrijven, gaande van maatwerkbedrijven en werking rond arbeidszorg tot de lokale diensteneconomie waarin de buurt- en nabijheidsdiensten actief zijn samen met alle lokale initiatieven.

De sector biedt jobs aan met een gewoon salaris. Alleen het werk is aangepast aan jouw mogelijkheden.  Voor meer info contacteer je ACV-bijblijfconsulent of de VDAB.

 

More Info

  • Terug in het zadel en terug aan de slag
  • ACV-Bijblijven en loopbaanadvies

Personalization