Je centrale op sociale netwerken
Grenzen, we weten pas dat we ze hebben als we er vlot overheen gesjeesd zijn en de rekening gepresenteerd krijgen. Je bent vermoeid, de huisarts waarschuwt je dan dat je lichaam in constante stressmodus staat, je adrenalinegehalte staat in het rood en zakt niet meer.
Doe je dat jezelf aan? Soms. Kunnen anderen je in die toestand brengen? Ook soms. Waarom dan wachten tot de diagnose burn-out of surmenage wordt? COnneCt probeert jou te steunen als het fout gelopen is, maar gaat ook preventief aan de slag. Daarom schreven we dit artikel over grenzen stellen.
In dit artikel nemen we je mee in de visualisatietechnieken van psychiater Nick Blaser, die baanbrekend werk verricht heeft in het determineren van wat de ik-grens is en hoe je die kan beschermen om mentaal en fysiek fit te blijven. Deze grens omgeeft jouw innerlijke ruimte en wordt voorgesteld aan de hand van het beeld van de tuin met een hoge of lage afscheiding. In die tuin staan planten die delen van jouw innerlijke wereld symboliseren. Heb je niet zo’n groene vingers, maar reis je liever? Dan is het beeld van de koffer misschien meer jouw visualisatietechniek. Met dit artikel leer je er meer over. De bronnen vind je achteraan het artikel.
Lees het artikel Grenzen stellen nadat je bent ingelogd.