Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid
NL-WordLid-def

Je centrale op sociale netwerken

Lid worden

©Shutterstock

Wil je lid worden van COC, de grootste onderwijsvakbond van Vlaanderen? Dan vind je hier alle informatie die je zoekt!

Hoe word ik lid van COC?

Hoe word ik lid van COC?

©Shutterstock

Je kan op verschillende manieren lid worden van de grootste onderwijsvakbond van Vlaanderen:

Let op! Was je ooit al lid van COC? Dan heeft het geen zin om het online formulier in te vullen. Een eenvoudig mailtje naar onze ledenadministratie (coc.ledenadministratie@acv-csc.be) volstaat om je lidmaatschap te vernieuwen.

Hoeveel kost mijn lidmaatschap?

Hoeveel kost mijn lidmaatschap?

©Shutterstock

Afhankelijk van je werksituatie betaal je in 2024 onderstaande bijdrage voor een jaar lidmaatschap:

 • Je opdracht is groter dan 50%, je hebt een halftijdse loopbaanonderbreking of een halftijds zorgkrediet, je werkt minder dan 50% en ontvangt daarbovenop een uitkering of vergoeding of oefent daarbij een zelfstandige activiteit uit: € 237,12

 • Je hebt een opdracht van 50% of minder (totale tewerkstelling): € 164,52

 • Je bent jonger dan 25 jaar: €132,00 (Let op! Van dit tarief kan je maximaal 12 maanden genieten. Daarna val je onder de bijdragecategorie die bij je inkomen past, ongeacht je leeftijd)

 • Je hebt uitsluitend een vervangingsinkomen: € 157,56

 • Je hebt geen inkomen: € 70,68

 • Je bent gepensioneerd: € 83,04

 • Als je afstudeert in 2024 dan geniet je voor de rest van het kalenderjaar gratis lidmaatschap.

Als COC-lid heb je onder bepaalde voorwaarden recht op een syndicale premie. Daardoor krijg je een deel van je lidgeld gewoon teruggestort!

Welke voordelen heb ik als lid?

Welke voordelen heb ik als lid?

©Shutterstock

 • Met problemen of vragen in je onderwijsjob kan je bij COC terecht. Onze lokale afgevaardigden zetten zich elke dag belangeloos in voor jou en je collega's. Als zij je niet kunnen verder helpen, staan op onze provinciale secretariaten mensen met bakken kennis over onderwijs voor je klaar en de gespecialiseerde diensten op ons nationaal secretariaat zijn er voor je bij meer complexe vragen en problemen. Vragen over je functioneren in onderwijs? Dan kan je aankloppen bij COnneCt, onze unieke begeleidingsdienst in functioneren.

 • COC helpt je niet alleen bij individuele vragen en problemen, we voeren ook onderhandelingen op het hoogste niveau over onderwijsbeleid en -personeel. Doordat we de grootste onderwijsvakbond van Vlaanderen zijn, kunnen we daarbij veel gewicht in de schaal gooien.

 • Als COC-lid blijf je op de hoogte van alles wat reilt en zeilt in onderwijs. Je krijgt negen keer per jaar ons exclusief ledenmagazine Brandpunt. Bovendien kan je via de website onze infobrochures voor leden aanvragen. Is je informatiebehoefte nog niet verzadigd? Dan loont het de moeite om onze website in het oog te houden en ons te liken of volgen op FacebookTwitter en Instagram.

 • Lid van COC? Dan word je automatisch ook lid van ACV, de grootste vakvereniging van België. In de ACV-dienstencentra kan je terecht voor algemene vragen over je loopbaan of voor hulp met je werkloosheidsdossier. 

 • COC-leden hebben onder bepaalde voorwaarden recht op een syndicale premie (waardoor je een deel van je ledenbijdrage gewoon terugkrijgt), een stakingsvergoeding en een getrouwheidspremie als je op pensioen gaat.
  Ga je met pensioen en ben je al minstens tien jaar lid? Vraag dan je getrouwheidspremie aan. In het document vind je ook alle details over deze premie.

Meer weten over deze voordelen? Lees hier onze brochure of spreek je vakbondsafgevaardigde aan!
Lees ook alle info over hoe je je syndicale premie aanvraagt als lid.