Instituut voor Internationale Arbeidersvorming

Het ACV is door de Belgische overheid erkend als partner voor ontwikkelingssamenwerking. De vzw IIAV volgt het ontwikkelingsprogramma van het ACV op.

Partner voor ontwikkelingssamenwerking

De vzw Instituut voor Internationale Arbeidersvorming (IIAV) is in 1991 door het ACV opgericht. Sindsdien volgt het IIAV het ontwikkelingsprogramma van het ACV op. Het instituut concentreert zich verder volledig op het ontwikkelen van initiatieven in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Haar doelstelling is om de individuele en collectieve belangen van werknemers overal ter wereld solidair te behartigen. Sociale rechtvaardigheid met een meer rechtvaardige herverdeling van rijkdom staan centraal.

Agenda voor waardig werk

Om de internationale doelstellingen van de Agenda voor waardig werk te realiseren werkt het ACV samen met vakbondspartners in het Zuiden. Sommige van deze partners maken deel uit van het IIAV-programma voor ontwikkelingssamenwerking van het IIAV.

Dit internationaal vakbondsprogramma geeft deze partners meer slagkracht op het vlak van werknemersrechten en sociale dialoog. 

Meer lezen over de IIAV Agenda voor waardig werk.


Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.