ACV-CSC International

Het ACV is door de Belgische overheid erkend als partner voor ontwikkelingssamenwerking. De vzw ACV-CSCi volgt het ontwikkelingsprogramma van het ACV op.

Partner voor ontwikkelingssamenwerking

De vzw Instituut voor de Internationale Arbeidsvorming (het huidige ACV-CSC International of ACV-CSCi) is in 1991 door het ACV opgericht. Sindsdien volgt de vzw het ontwikkelingsprogramma van het ACV op. ACV-CSC International concentreert zich verder volledig op het ontwikkelen van initiatieven in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Haar doelstelling is om de individuele en collectieve belangen van werknemers overal ter wereld solidair te behartigen. Sociale rechtvaardigheid met een meer rechtvaardige herverdeling van rijkdom staan centraal.

Agenda voor waardig werk

Om de internationale doelstellingen van de Agenda voor waardig werk te realiseren werkt het ACV samen met vakbondspartners in het Zuiden. Sommige van deze partners maken deel uit van het programma voor ontwikkelingssamenwerking van ACV-CSCi.

Dit internationaal vakbondsprogramma geeft deze partners meer slagkracht op het vlak van werknemersrechten en sociale dialoog. 

Meer lezen over ACV-CSCi's Agenda voor waardig werk.


Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.