Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis

Vrijwilliger, jij maakt deel uit van het kloppend hart van onze organisatie. Dankzij jouw belangeloze inzet realiseren we samen tal van vormingen, studie- en infodagen en krijgen we een boeiende kijk op wat er zich binnen de scholen afspeelt. Dankzij jou kunnen wij nog beter jullie stem laten horen in ons beleid. Kortom, als vrijwilliger maak jij het verschil. Deze week zetten wij jou in de bloemetjes.

Sam, Rudi, Sara en Lore zetten zich vrijwillig in voor het COV. Zij staan er voor de collega’s. Op school en in de scholengemeenschap. Wij tekenden hun inspirerende verhalen de voorbije maanden op in onze Basis. Vandaag blikken we er samen met jou op terug.

 

 

Voetbalfanaat en papa van twee Sam De Troyer werkt bij VBS De Zonnetuin in Brugge. Sam vond het altijd al belangrijk om deel uit te maken van een groep, een groter geheel. Zijn optimistische motto: waarom moeilijk doen als het samen kan? Daar kunnen wij alleen maar blij van worden … Bedankt Sam!

Ik ben blij dat ik collega’s met specifieke vragen kan helpen. Het is bijzonder fijn om de waardering van collega’s, directie en het schoolbestuur te voelen. Via mijn engagement maak ik van onze school een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen gelijk is.

 

Lees het volledige artikel.

 

Rudi Wastiels is ruim 30 jaar lid van het COV en al even lang meester in basisschool Harten Troef (Pepingen). “Mijn vrijwillige inzet bij het COV vormt voor mij een mooie uitdaging.” Merci Rudi, we zijn je enorm dankbaar voor jouw jarenlange engagement!

 

In het LOC maak ik afspraken over proeftuinen en het arbeidsreglement én kom ik op voor de uren ‘samen school maken’. Ik ga graag naar de vormingsavonden van het COV. Hoe beter ik me informeer, hoe meer ik kan doorgeven aan de collega’s. In het COV vond ik mijn uitlaatklep.”

 

Lees het volledige artikel.

 

Logopediste Sara Proost deed vroeger af en toe korte vervangingen als leraar. Zo won het basisonderwijs haar hart. In 2009 waagde ze de sprong. Ze startte als zorgcoördinator in basisschool Reuzepas in Oud-Turnhout. “Onze COV-kring heeft nood aan nieuwe mensen. Zin om mij te komen vergezellen?” Dankje Sara, voor je fijne enthousiasme en om er te staan voor onze leden!

 

Onze leden hebben recht op en nood aan goede informatie over alles waarover het COV onderhandelt. Beleid en communicatie zijn mijn hot-items. Als kringvoorzitter probeer ik alle geledingen van het COV een stem te geven. Wie komt onze kring versterken?

Lees het volledige artikel.

 

Lore Clarisse is administratief medewerker voor Basisschool de Vlinderboom in regio Zele. Twee namiddagen per week werkt ze op de personeelsdienst voor zes basisscholen en twee schoolbesturen. Lore zit niet stil. Naast moeder van twee tieners en VA bij het COV, is ze ook vrijwilliger bij het Rode Kruis en in een rusthuis. Bedankt voor jouw fantastische veelzijdigheid Lore!

 

Door mijn job én m’n rol als vakbondsafgevaardigde kan ik de zorgen en behoeften van het personeel extra goed begrijpen. Ik wil mijn stem laten horen, in het bijzonder voor mijn collega’s administratief medewerkers. Zij kunnen op mij rekenen! Mijn vrijwillig engagement geeft mij enorm veel voldoening en extra energie.” 

Lees het volledige artikel.

 

Kreeg jij na het lezen van deze verhalen zelf goesting in zo’n vrijwillig avontuur? Spreek zeker jouw VA aan, of mail ons, wij brengen je in contact met de verantwoordelijke in jouw regio.

Aan alle vrijwilligers van wie we het verhaal hier niet konden delen, ook aan jullie nog een laatste dikke dikke MERCI!

Je centrale op sociale netwerken