Waarmee kunnen we je helpen? 

Werken in het onderwijs is prachtig, maar niet altijd eenvoudig. Heb je vragen? Wil je weten wat jouw rechten en plichten zijn? Zoek je info over je salaris, pensioen, verlofstelsels, ziekte, ...?

Laatste nieuws

socialeverkiezingen_campagne1150300

Sociale verkiezingen, ook in onderwijs! Gebruik je stem. Maak het verschil.

Draagt jouw schoolbestuur inspraak voor de werknemers hoog in het vaandel? Hecht jouw schoolbestuur voldoende belang aan veiligheid, preventie en bescherming van de werknemers? Wist je dat elk schoolbestuur dat gemiddeld 50 werknemers of meer tewerkstelt, verplicht is om de procedure voor de sociale verkiezingen op te starten?


UPDATE! Door de coronamaatregelen zijn de sociale verkiezingen uitgesteld naar de periode tussen 16 tot 29 november 2020. Dan worden dankzij deze sociale verkiezingen personeelsvertegenwoordigers verkozen in het Comité voor Preventie en Bescherming (CPBW). Vanaf gemiddeld 100 werknemers moet het schoolbestuur de procedure voor de ondernemingsraad (OR) opstarten. 

Jij kan het verschil maken! Lees verder!

Sectoren

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.