De selectieprocedure
.tmb-contenttop.jpg?Culture=nl&sfvrsn=32175f54_1)
De normale selectieprocedure is op voorhand vastgelegd en staat omschreven in de vacature. Zo weet je welke fasen je moet doorlopen om geslaagd te zijn voor een selectieprocedure. Daar vind je ook de functiebeschrijving. Vaak bestaat een selectieprocedure in de openbare sector uit 2 selectietests:
Dit kan aangevuld worden met een assessment afhankelijk van de aard van de functie.
Wie geslaagd is voor de tests, wordt - afhankelijk van het resultaat en in functie van het aantal beschikbare jobs - opgeroepen voor de job. Vaak wordt er een wervingsreserve aangelegd. Je kan dan gevraagd worden voor toekomstige jobs.
Je legt drie testen af:
Ben je geslaagd voor dit deel? Je krijgt dan een uitnodiging om in te schrijven voor de volgende module. Bovendien ben je 3 jaar vrijgesteld van generieke proeven als je solliciteert voor een functie van hetzelfde niveau of een lager niveau.
Ben je niet geslaagd? Je moet dan 6 maanden wachten om opnieuw te kunnen deelnemen aan generieke proeven. In die periode kan je je vaardigheden wat bijwerken. Je kan bijvoorbeeld een opleiding volgen bij ACV Openbare Diensten!
Je motivatie, ervaring en specifieke vaardigheden worden gepeild in een interview. In sommige gevallen zal je ook nog een bijkomende test moeten afleggen.
Na al deze stappen bezorgt Selor een shortlist van meest geschikte kandidaten aan de organisatie.