Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

De arbeidsduur in de Horeca

In de horeca werken voltijdse werknemers gemiddeld 38 uur per week.

De gemiddelde wekelijkse arbeidsduur wordt berekend op jaarbasis (dit betekent: het aantal gewerkte uren per kalenderjaar gedeeld door het aantal gewerkte weken in hetzelfde kalenderjaar).

Het kan dus dat je de ene periode meer werkt dan de andere. De opgelopen overuren kunnen gerecupereerd worden in die rustige periodes. Het doel is dat je op het einde van het jaar geen te recupereren overuren meer over hebt!

Nog vragen?