Dienstbetoon

Werken in onderwijs: een prachtjob, maar niet eenvoudig. Contacteer daarom de COV-dienstverlening voor al je vragen.

Bel het COV algemeen secretariaat voor al je vragen: 02 244 37 30

Mailen kan ook: cov.dienstbetoon@acv-csc.be

Wil je ons per post bereiken? Britsierslaan 5, 1030 Brussel.

 

Waarmee kunnen we je helpen?


Ledenadministratie

Heb je een vraag over je lidmaatschap, betaling, syndicale premie, abonnement op Basis? Ben je verhuisd of veranderd van job? Dan kan je terecht op het algemeen secretariaat bij de ledenadministratie.

De ledenadministratie bereik je via 02 244 37 00 optie 1 of cov.ledenadministratie@acv-csc.be.

 

Dienstverlening

Heb je vragen over je rechten en plichten, verlofstelsels, salaris, ziekte, zwangerschap, pensioen... kortom alle vragen over werken in het onderwijs? Daarvoor kan je op het algemeen secretariaat terug bij onze dienstverleners.

Naast algemene dienstverlening kan je ook terecht bij

  • De medewerkers van de juridische dienst voor vragen over jouw statuut, rechten en plichten, contract, ongeval.
  • De medewerkers van de pensioendienst kunnen je helpen met vragen over pensioen en TBS, ... Geef voor je pensioenvragen ook de nodige gegevens in dit formulier door om je vlot te kunnen helpen.

De contactgegevens van de dienstverlening op een rijtje:


Zitdag in jouw regio

UPDATE CORONA-VIRUS:

Zitdagen worden telefonisch opgevolgd:

* Als je een afspraak hebt voor een zitdag, contacteren we je telefonisch op het moment van de afspraak. 
* Bel je om een nieuwe afspraak vast te leggen (02 244 36 66), helpen we je indien mogelijk onmiddellijk telefonisch verder. 
* Het blijft mogelijk om een afspraak voor telefonische dienstverlening te maken op 02 244 36 66 of cov.afspraak@acv-csc.be. Op het moment van de afspraak neemt je inspraakbegeleider contact met je op.

Het COV organiseert zitdagen in jouw regio (enkel op afspraak) waar je je vragen persoonlijk kan stellen. Bekijk het overzicht van januari tot juni 2020.

In de schoolvakanties zijn er geen zitdagen.


Inspraakbegeleiding

Heb je een vraag over inspraak op jouw school? Zoek je als COV-militant (vakbondsafgevaardigde, personeelsvertegenwoordiger) ondersteuning ? Heb je nood aan een goede babbel over thema's die leven op jouw school? Je kan terecht bij de COV-inspraakbegeleiders voor jouw regio. In dit overzicht (pdf) vind je hen handig terug.

Inspraak begeleiden in coronatijden? Dirk, Mimy, Suzy, Kris, Ilse, Johan, Leen en Lies vertellen in Basis-5 hoe sterk overleg werkt.

Ben je militant? Vind hieronder de inspraakbegeleider die de syndicale begeleiding opneemt voor jouw scholengemeenschap.

Als je inspraakbegeleider afwezig is, word je automatisch doorgeschakeld naar een collega of het dienstbetoon van het algemeen secretariaat van het COV in Brussel.

Alle secretariaten zijn op vrijdagnamiddag gesloten. Ook in de schoolvakanties zijn er afwijkende openingsuren: dit kondigen wij steeds ruim op voorhand aan via onze website en sociale media (Facebook)

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.