Bestuur

structuur COC

COC is een democratisch gestructureerde vakbond. Wij verdedigen de belangen van onze leden, op het hoogste niveau, maar ook lokaal. Om dat op de meest adequate manier te kunnen doen, is COC niet alleen nationaal georganiseerd, maar ook plaatselijk en provinciaal. Op nationaal vlak zijn er de verschillende comités die sectorgebonden of sectoroverschrijdende materies opvolgen. Daarbuiten zijn er nog de nationale kamers voor de verschillende netten. Op provinciaal vlak zijn er de provinciale comités. Die zijn bevoegd voor provinciegebonden aangelegenheden.

Op nationaal, sectoroverstijgend niveau zijn er drie besturen.

Het nationaal dagelijks bestuur staat in voor het dagelijks beheer van COC. Het bestaat uit de nationaal voorzitter, Serge Vrancken, de nationaal ondervoorzitter, Guido Callaerts, de nationaal secretaris, René Lemmens, de secretaris-generaal, Koen Van Kerkhoven, en de adjunct-secretaris-generaal, Koen Wils.

Het nationaal bestuur bestaat uit alle leden van het nationaal dagelijks bestuur, aangevuld met één vertegenwoordiger, in principe de voorzitter, van elke provincie, elke sector en elke kamer. Hoe het nationaal bestuur precies wordt samengesteld, wordt bepaald door artikel 30 van onze statuten. De bevoegdheden ervan worden omschreven in artikel 31. De huidige samenstelling van het nationaal bestuur kan je hieronder vinden. Je vindt hier ook een overzicht van de voorzitters van elke provincie, sector en kamer.

Het nationaal comité bestaat uit vertegenwoordigers van de provincies, de sectoren en de kamers. Het is samengesteld conform artikel 28 van onze statuten. De bevoegdheden ervan worden omschreven in artikel 29.

 

Nationaal bestuur

Nationaal voorzitter

Serge Vrancken

Nationaal ondervoorzitter

Guido Callaerts

Nationaal secretaris

René Lemmens

Voorzitter basisonderwijs

/

Voorzitter buitengewoon onderwijs

Bram D'Haeseleer

Ondervoorzitter CLB

David Allegaert

Ondervoorzitter deeltijds kunstonderwijs

Joke Debel

Voorzitter gepensioneerden

Hugo Van Dingenen

Voorzitter hoger onderwijs

Paul Verachtert

Voorzitter secundair onderwijs

Wim Plas

Voorzitter volwassenenonderwijs

Peter Bruyneel

Voorzitter Antwerpen

Mia Michiels

Voorzitter Limburg

Bjorn Swijsen

Voorzitter Oost-Vlaanderen

Rik Waumans

Voorzitter Vlaams-Brabant

Jan Goossens

Voorzitter West-Vlaanderen

Henk Van Den Berghe

Voorzitter Kamer G

Touria Gandoul

Voorzitter Kamer O

Patrick Roels

Voorzitter Kamer V

Ferdinand Cobbaut

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.