Loopbaandebat

Het loopbaandebat omvat alles om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken, voor onderwijspersoneel van elke leeftijd. Werkbaar werk!

Uit onderzoek blijkt dat de meeste leraren tevreden zijn met hun loopbaan als ze maar kansen krijgen om echt als leraar te fungeren want juist voor die opdracht hebben ze gekozen. Ze hebben nood aan een loopbaan in een stabiele en niet-concurrentiële werkomgeving waarin ze leer-kracht-ig kunnen werken en in vertrouwen langdurige projecten kunnen uitwerken.
Vandaag blijven de versnippering van de opdrachten, het ontbreken van een degelijke aanvangsbegeleiding en de werkdruk en planlast de belangrijkste redenen om binnen de eerste vijf jaar het onderwijs te verlaten. Ongerustheid over het einde van de loopbaan beïnvloedt de werkvreugde van oudere leerkrachten.
Al enkele jaren belooft de Vlaamse overheid maatregelen om de onderwijsloopbaan echt aantrekkkelijk te maken en te houden.  Het COV is vragende partij!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.