Illustratoren in Basis

Elke maand laten we in Basis een illustrator los op een onderwijsquote.

Visual quote-3
 • Basis-3 (2020): Noortje Koebrugge is een leerlinge Publiciteit & Illustratie (7e jaar Leerbedrijf Pentatone) van Sint-Jozef OV4 in Antwerpen. Samen met hun leraar en klasgenoten werkten ze zelfstandig aan deze opdracht. Ook de grafische bijdrage voor het Basis-nummer 5 van mei 2020 zullen de leerlingen verzorgen. Inspiratie voor deze illustratie vond Noortje in zorgvuldig analyse van het citaat van de Egyptische denker Taha Hussein - of in het zwembad?
  (Ontdek meer over het Leerbedrijf Sint-Jozef OV4 op hun website en hun Instagram-pagina.)
Visual quote Daneel Basis 1 LR
 • Basis-2 (2020): Daneel Bogaerts is grafisch vormgever met divers werk, dat zich uitstrekt van de museale en socio-artistieke wereld tot het bedrijfsleven. Ze werkt veelal met digitale lay-outtechnieken. Inspiratie voor deze illustratie vond ze in de constante wisselwerking tussen leraar en leerling.
  (Ontdek meer van haar werk ook op haar website.)
Visual quote-1 Bieke Buckinx
 • Basis-1 (2020): Schilder en illustrator Bieke Buckinx werkte voor deze illustratie met het digitale tekenprogramma ProCreate. Ze liet zich inspireren door de ochtendmaaltijd die je wakker maakt voor een nieuwe dag vol inspiratie en kennis. Bieke werkt ook graag in opdracht of op locatie / in situ.
  (Ontdek meer van haar werk ook op haar website en Instagram.)
Visual quote Pieter Fannes
 • Basis-11 (2019): Illustrator en muziekaficionado Pieter Fannes liet zich inspireren op dit citaat van The Muppets-bedenker Jim Henson. Pieter werkt graag met penseel en stift en past vaak een artisanaal drukprocédé als risoprint toe. 
  (Ontdek meer van zijn werk ook op zijn website.)
Visual quote Emma Boelen rechtstaand
 • Basis-10 (2019): Emma Boelen van Collection d'Emma liet zich inspireren door de figuur en de krachtige quote van Hellen Keller: je reist als het ware mee de emancipatorische ladder van de kennis en het onderwijs op. Emma studeerde nog animatiefilm en gebruikt allerlei illustratietechnieken.
  (Ontdek meer van haar werk ook op Facebook en Instagram.)
COV-Basis-SilverLiningStudiolowres
 • Basis-9 (2019): Vicky Bogaert van Silver Lining Studio ging aan de slag met een nieuwe papercutting techniek, die ze zelf aan ons voorstelde.  Met deze manier van papier-illustreren bouwt Vicky het beeld op in meerdere lagen (in drie dimensies als het ware), het eindresultaat fotografeert ze, zodat er een '2D' plat beeld ontstaat. Het hoofd van het kind ziet hier letterlijk meerdere potentiële beroepen voor zijn toekomst.

  (Volg Vicky ook op Facebook en Instagram)
marievanpraag-basis8-COV-jongeleraren-visualquoteonderwijs
 • Basis-8 (2019): Marie Van Praag over "Jonge leerkrachten, de toekomst van het beroep". Haar idee: de leraar als gids om leerlingen door de stroom aan informatie (op internet, virtual reality) te gidsen. De Vikingen hebben geen geheimen meer!
  (Volg Marie ook op Facebook en Instagram)


 

 

Blijf ons volgen voor meer illustratoren in de volgende nummers van Basis.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.