Illustratoren in Basis

Elke maand laten we in Basis een illustrator los op een onderwijsquote.

Visual quote-7
 • Basis-7 (2020): Silke Rys. Ze is net afgestudeerd aan LUCA school of arts in Brussel. Tijdens haar beeldverhaal studie is ze een andere richting uitgegaan en nu zet ze haar illustraties om in tapijten omdat ze houdt van beelden die ook tactiel zijn. “Voor mij is elke illustratie een experiment, spelen met de balans van kleur, abstractie en figuratieve beelden op de pagina. Geïnspireerd door de quote heb ik mijn rommelige zelf losgelaten op het papier.” Ontdek meer op Instagram
Visual quote-6
 • Basis-6 (2020): Katrien Santermans. In het dagelijkse leven tattoeëert ze. “Omdat het gewoon fijn is om bij te leren volg ik ook nog grafisch ontwerp en illustratie Goei in Hasselt. Ik maakte voor deze quote een retro pentekening in zwart/wit en zicht op de toekomst (dankzij de leerkracht ) in kleur. Ontdek meer op Instagram en Facebook.
  Visual quote-5
  • Basis-5 (2020): Noortje Koebrugge is een leerlinge Publiciteit & Illustratie (7e jaar Leerbedrijf Pentatone) van Sint-Jozef OV4 in Antwerpen. Samen met hun leraar en klasgenoten werkten ze zelfstandig aan deze opdracht. De vier aspecten zijn essentieel, vindt Noortje, en zij infiltreerde de woorden mee in de illustratie. Voor de kleding van de figuren gebruikte ze ecolinestiften, voor het schetsmatig effect heeft ze de lichamen gemaakt met spontane bewegingen via het tekentablet.
   (Ontdek meer over het Leerbedrijf Sint-Jozef OV4 op hun website en hun Instagram-pagina.)
  COV Basis illustrator Judith Lindekens
  • Basis-4 (2020): Judith Lindekens volgt de volwassenenopleiding Grafisch ontwerp en Illustratie (GOEI) aan de Academie Hasselt (DKO). Voor deze quote ging zij aan de slag met een mix aan illustratietechnieken, zowel via pasteltechnieken als digitaal. 
   (Ontdek meer over het de academie en volg hun digitale eindejaarstentoonstelling -door de coronacrisis verhuisd van fysiek naar online- via hun Instagram-pagina.)
  Visual quote-3
  • Basis-3 (2020): Noortje Koebrugge is een leerlinge Publiciteit & Illustratie (7e jaar Leerbedrijf Pentatone) van Sint-Jozef OV4 in Antwerpen. Samen met hun leraar en klasgenoten werkten ze zelfstandig aan deze opdracht. Ook de grafische bijdrage voor het Basis-nummer 5 van mei 2020 zullen de leerlingen verzorgen. Inspiratie voor deze illustratie vond Noortje in zorgvuldig analyse van het citaat van de Egyptische denker Taha Hussein - of in het zwembad?
   (Ontdek meer over het Leerbedrijf Sint-Jozef OV4 op hun website en hun Instagram-pagina.)
  Visual quote Daneel Basis 1 LR
  • Basis-2 (2020): Daneel Bogaerts is grafisch vormgever met divers werk, dat zich uitstrekt van de museale en socio-artistieke wereld tot het bedrijfsleven. Ze werkt veelal met digitale lay-outtechnieken. Inspiratie voor deze illustratie vond ze in de constante wisselwerking tussen leraar en leerling.
   (Ontdek meer van haar werk ook op haar website.)
  Visual quote-1 Bieke Buckinx
  • Basis-1 (2020): Schilder en illustrator Bieke Buckinx werkte voor deze illustratie met het digitale tekenprogramma ProCreate. Ze liet zich inspireren door de ochtendmaaltijd die je wakker maakt voor een nieuwe dag vol inspiratie en kennis. Bieke werkt ook graag in opdracht of op locatie / in situ.
   (Ontdek meer van haar werk ook op haar website en Instagram.)
  Visual quote Pieter Fannes
  • Basis-11 (2019): Illustrator en muziekaficionado Pieter Fannes liet zich inspireren op dit citaat van The Muppets-bedenker Jim Henson. Pieter werkt graag met penseel en stift en past vaak een artisanaal drukprocédé als risoprint toe. 
   (Ontdek meer van zijn werk ook op zijn website.)
  Visual quote Emma Boelen rechtstaand
  • Basis-10 (2019): Emma Boelen van Collection d'Emma liet zich inspireren door de figuur en de krachtige quote van Hellen Keller: je reist als het ware mee de emancipatorische ladder van de kennis en het onderwijs op. Emma studeerde nog animatiefilm en gebruikt allerlei illustratietechnieken.
   (Ontdek meer van haar werk ook op Facebook en Instagram.)
  COV-Basis-SilverLiningStudiolowres
  • Basis-9 (2019): Vicky Bogaert van Silver Lining Studio ging aan de slag met een nieuwe papercutting techniek, die ze zelf aan ons voorstelde.  Met deze manier van papier-illustreren bouwt Vicky het beeld op in meerdere lagen (in drie dimensies als het ware), het eindresultaat fotografeert ze, zodat er een '2D' plat beeld ontstaat. Het hoofd van het kind ziet hier letterlijk meerdere potentiële beroepen voor zijn toekomst.

   (Volg Vicky ook op Facebook en Instagram)
  marievanpraag-basis8-COV-jongeleraren-visualquoteonderwijs
  • Basis-8 (2019): Marie Van Praag over "Jonge leerkrachten, de toekomst van het beroep". Haar idee: de leraar als gids om leerlingen door de stroom aan informatie (op internet, virtual reality) te gidsen. De Vikingen hebben geen geheimen meer!
   (Volg Marie ook op Facebook en Instagram)


   

   

  Blijf ons volgen voor meer illustratoren in de volgende nummers van Basis.

  Personalization

  Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.