Coronamaatregelen na de kerstvakantie

Woesdagavond 22/12 was er corona-overleg tussen minister van Onderwijs Ben Weyts, de onderwijspartners en de experten om terug én vooruit te kijken. De maatregelen, vooral het dragen van mondmaskers door kinderen vanaf 6 jaar werpen hun vruchten af. Het aantal besmettingen onder leerlingen en leraren is vorige week drastisch gedaald, meer dan in de samenleving. Dit toont nogmaals aan dat iedereen in onderwijs zijn uiterste best doet om de veiligheidsmaatregelen na te leven. Bedankt daarvoor!

100% contactonderwijs

We blijven voorzichtig maar als we de opmars van de omikron-variant in de kerstvakantie kunnen indijken dan starten alle basisscholen op 10 januari terug met 100% contactonderwijs. Met behoud van de maatregelen van voor de extra vakantieweek:
  • mondmaskers vanaf 6 jaar
  • zo min mogelijk groepen leerlingen mengen
  • digitaal vergaderen
  • geen derden die niet essentieel zijn voor de onderwijsopdracht
  • geen meerdaagse uitstappen (sneeuw- of bosklassen) 
De federale overheid neemt de mondmaskerplicht en het verbod op meerdaagse uitstappen op in hun koninklijk besluit zodat er voor de scholen rechtszekerheid is.

Andere maatregelen

Uiteraard blijven de andere maatregelen ook nog steeds van kracht: handen ontsmetten, afstand houden, CO2-meters gebruiken en ventileren. Deze maatregelen gelden in principe tot 28 januari. Begin januari komt het overlegcomité opnieuw samen. Hopelijk moeten dan niet nogmaals verstrengingen opgelegd worden.

Quarantainestrategie

Begin januari is er nog een overleg tussen de overheid en de experten over de test- en quarantainestrategie. In afwachting van het resultaat daarvan blijft de regel dat bij twee besmettingen in een klasgroep in dezelfde week de klas in quarantaine gaat. Moet jouw kind in quarantaine dan blijft verlof wegens overmacht mogelijk.

We wensen jou een deugddoende vakantie! Het COV staat voor je klaar.

Personalization