Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

Iedereen wint met vrijwilligerswerk!

Iedereen wint met vrijwilligerswerk! Dat is het thema van deze week van de vrijwilliger. Ook wij als organisatie en jij als lid mogen zich een winnaar noemen. Want wij kunnen altijd rekenen op onze geëngageerde vrijwilligers. Ze vormen mee het kloppend hart van onze organisatie. Dankzij onze vrijwilligers realiseren we tal van vormingen, studie- en infodagen, krijgen we een boeiende kijk op wat er zich binnen de scholen afspeelt en kunnen we nog beter jullie stem laten horen in ons beleid. Kortom, als vrijwilliger maak je het verschil. 

Jos, Christel, Melissa en Sven zijn vier enthousiaste COV-vakbondsafgevaardigden die zich belangeloos inzetten voor onze werking. Ze brengen elk op hun manier verbondenheid. Waarom ze kozen voor hun opdracht? Lees je in hun interviews. Hieronder alvast een tipje van de sluier. 

Blijven bijleren

"Met de VA’s van de andere scholen vormen we een fijn team. We zijn een steun voor elkaar. Het helpt je om beter te worden in je taak als VA. Het is vaak zware materie die we moeten lezen en kennen. Dat is ook het leuke eraan, dat je veel dingen bijleert en zo je weg vindt om collega’s te helpen.” 

Sven Lannoo – kleutermeester, beleidsondersteuner en vakbondsafgevaardigde

Lees hier het volledige artikel.

 

Samen maken we school

“Het COV-bestuur van de regio Land van Waas was in 2017 op zoek naar nog wat extra (jonge) mensen en toen ze me vroegen, moest ik niet lang nadenken. Ik ben pedagogisch afgevaardigde van de regio. Sinds het voorbije schooljaar ben ik ook vakbondsafgevaardigde in onze school. Ik ben trots op onze job, bezorgd om werkbaar werk en geëngageerd voor mijn collega’s.”

Melissa De Cock -  kleuterjuf in de Heilig Hartschool Tereken in Sint-Niklaas. 

Lees hier het volledige artikel.

 

Opkomen voor de belangen van collega's

“Collega's moeten zich gesteund voelen in hun job. Bezorgdheden delen en te rade gaan bij een collega kan zoveel verschil uitmaken als het even moeilijk gaat. Ik wed dat het is zoals met de volwassen geworden kinderen die je dertig jaar later komen vertellen hoe belangrijk je voor hen bent geweest!”

Christel Patfoort – logopediste, ondersteuner in het Ondersteuningsnetwerk West, COV-VA en secretaris binnen het OCSG.

Lees hier het volledige artikel.


Hulp van het COV-netwerk

“Als vakbondsafgevaardigde ben je het aanspreekpunt, een stem en een verbinding tussen collega’s en directeur, schoolbestuur en de laatste jaren ook de scholengemeenschap. Tot voor enkele jaren was het vooral een vrijwillig engagement dat niet altijd naar waarde werd geschat. Dat is het vandaag nog steeds. Al is de komst van de uren ‘Samen School Maken’ een mooie surplus.”

Jos Mercken - 40 jaren ‘meester’ in de Vrije School in As en ook 20 jaar vakbondsafgevaardigde.

Lees hier het volledige artikel.

 

Ben je een gemotiveerd en enthousiast COV-lid? Wil je opkomen voor je collega's en hen een stem geven? Als vakbondsafgevaardigde krijg je de kans om de inspraak op jouw school mee vorm te geven. Je kandidaat stellen kan nog tot 30 maart. Waar wacht je nog op? Gewoon doen!


Je centrale op sociale netwerken