Ongerustheid in basisonderwijs neemt toe, woensdag overleg

De diverse varianten van het coronavirus worden steeds meer vastgesteld bij besmettingen in het basisonderwijs. Bij personeel, kinderen en ouders neemt de ongerustheid toe.

Het COV, de grootste vakbond van het basisonderwijs, wil dat minister Weyts samen met de virologen opnieuw grondig nadenkt over de maatregelen die zowel personeelsteams, leerlingen en de omgeving veilig moeten houden. Scholen open houden is een belangrijke prioriteit, maar de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen zijn nog belangrijker. Woensdag is het overleg met de onderwijspartners. Het COV blijft de minister oproepen om de evoluties van heel nabij op te volgen en krachtdadig in te grijpen waar en wanneer dat nodig is.

Het COV vraagt ook dringend aan ouders en leerlingen om ook buiten de school de geldende maatregelen zo strikt mogelijk na te leven en contacten te beperken. Het heeft geen zin om binnen de schoolmuren een veilige omgeving te creëren als buiten de schoolmuren kruiscontacten gewoon blijven doorgaan. We beseffen dat het pijnlijk is om de vrijetijdsbesteding van de kinderen nog meer te beperken. Maar hier staat ook de gezondheid van het onderwijspersoneel op het spel. Beter de korte pijn dan een lente en zomer zonder uitzicht op versoepelingen.  

Personalization