Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid
Je centrale op sociale netwerken

Verover ons onderwijshart

Op 9 juni kiest ons land een nieuwe regering. Politieke partijen zullen de komende maanden alles op alles zetten om onze onderwijsharten te veroveren. 

Hoog tijd dus, om van ons te laten horen. Hoog tijd dat we onze zorgen ook met politici delen. Want het water staat ons aan de lippen. Maatregelen zijn NU nodig. Wij willen een regering die niet bang is om knopen door te hakken. Verspreid daarom mee onze boodschap!

Samen met onderwijsvakbond COC, ACOD-onderwijs en VSOA-onderwijs formuleerden wij onze basisvoorwaarden voor een toekomstbestendige onderwijssector. Je leest hieronder meer over deze vijf punten.


Ontdek onze vijf speerpunten

Doe mee met onze actie

Wij willen onze speerpunten voor de verkiezingen met zoveel mogelijk mensen delen. En jij kan daarbij helpen. Op onze valentijnskaart vertaalden wij onze speerpunten in enkele woorden. 

Laat jij ook van je horen?

Hier zijn enkele acties die jij kan doen: 

 1. Schrijf een valentijnswens aan een collega.
  Want een luisterend oor, kwaliteit, vertrouwde gezichten, minder werkdruk en een correct loon, dat wens je toch iedere onderwijs-collega toe?
 2. Schrijf of mail het COV.
  En deel jouw wensen voor ander en beter onderwijs met ons. De kaart kan je hier downloaden. Jouw valentijnswens delen met ons kan op verovermijnonderwijshart@acv-csc.be
 3. Deel onze kaart via jouw sociale media. 
  Laat weten hoe onze politici jouw hart kunnen veroveren. Gebruik de hashtag #VeroverOnsOnderwijshart, plaats een link naar onze website, tag @hetCOV en eventueel de politieke partij van jouw keuze. 
  Je vindt de afbeeldingen om te delen hier: Facebook, Instagram (staand, vierkant)
 4. Deel de boodschap met je collega's.
  Download hier de affiche waarmee je collega's snel hun weg kunnen vinden naar deze pagina. Zo zijn ze meteen geïnformeerd en kunnen ze zelf ook hun kaartjes versturen via de emailtool.
 5. Stuur een mail aan een politicus.
  Dat kan eenvoudig met onze e-mailtool. Klik op één van de knoppen hieronder of scan de QR-code voor een mail aan de partij van jouw keuze. Liever zelf een mail samenstellen? Personaliseer gerust onze basistekst. Die vind je hier, samen met de mailadressen.
  Werkt de e-mailtool op jouw GSM niet optimaal? Dan raden we je aan om zelf een mail samen te stellen met de e-mail-app die jij doorgaans gebruikt. Klik op jouw GSM-type voor de mailadressen en de tekst:
  Android
  iPhone (Apple Mail-app)