ACV-CSC METEA NEWS april 2021

NB quality time

Meer tijd met het gezin?

Denk je erover na om tijdskrediet of thematisch verlof te nemen omdat je werk en privé graag beter wilt combineren? Bijvoorbeeld om meer tijd door te brengen met je kinderen, te zorgen voor een ziek familielid of een opleiding te volgen. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden en de impact van tijdskrediet of ouderschapsverlof op jouw inkomen? Klik dan hier.

Intussen is de lente in het land, en daarmee is ook de periode van de communiefeesten opnieuw aangebroken. Om nog maar te zwijgen over de wettelijke feestdagen die ons binnenkort weer te beurt zullen vallen! Meer weten? Neem dan eens een kijkje op onze website.

NB 28 avril

28 april: werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Studies hebben immers aangetoond dat 45 % van alle Belgische werknemers zich in 2019 regelmatig gestresseerd voelde op het werk. En tussen december 2017 en juni 2020 is het aantal werknemers dat langdurig ziek was vanwege een burn-out zelfs verdrievoudigd!
Ter gelegenheid van de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk, vragen we om aandachtig te zijn voor psychosociale risico’s op het werk: stress, geweld, pestgedrag … Bijgevolg wordt op 28 april een symbolische actie georganiseerd, om onze eisen kracht bij te zetten.
Koorddansers lopen over een touw en proberen hun evenwicht te bewaren terwijl ze gewichten dragen die de psychologische belasting symboliseren. Het risico voor werknemers om te 'vallen' is een gevolg van een onevenredige psychosociale belasting.

Voor meer informatie over welzijn op het werk, klik hier.

NB vaccin NL

Mag je je laten vaccineren tijdens de werkuren?

Indien je wordt opgeroepen om je te laten vaccineren tijdens de werkuren, heb je recht op betaald verlof voor de periode die nodig is om je te laten vaccineren. Voor alle informatie over vaccinaties en jouw werk, klik hier.

NB petits plaisirs

De ledenvoordelen van ACV-CSC METEA: niets dan ‘kleine gelukskes’!

Dankzij jouw lidmaatschap bij ACV-CSC METEA heb je recht op superinteressante kortingen. Speciaal voor jou hebben we er enkele voorbeelden uitgelicht, kwestie van jezelf eens lekker in de watten te kunnen leggen. Zo geniet je een korting op toegangstickets voor alle Plopsa-attractieparken, op de website van Samsung, op reservaties bij de vakantiecentra van Belambra of op de aankoop van een Wonderbox. Voor meer ‘kleine gelukskes’, slechts 1 adres: www.alleenmaarvoordelen.be!

NBApp NL

Wil je als eerste de stand van zaken over de onderhandelingen, download dan onze app!

Naast de vertrouwde informatiekanalen, is onze app de beste en snelste manier om informatie te krijgen over de sectoronderhandelingen. Je schrijft je in onder je paritair comité en je ontvangt heet van de naald de meest recente info over je sector.

De  ACV-CSC METEA-app, vind je hier:  App Store (Apple) of hier Google Play (Android).

 

 

 

Personalization