Durf te reageren

Racisme en discriminatie zijn onverenigbaar met de visie van het ACV. Daarom roepen we leden en militanten op om zich altijd en overal te verzetten tegen racisme.

Wil je reageren, maar weet je niet precies hoe? Ontdek het meldpunt discriminatie en de tools die het ACV aanbiedt aan militanten 👇

Meld discriminatie op de werkvloer

Wie te maken krijgt met discriminatie op de werkvloer, kan dat melden bij ons meldpunt discriminatie.

  • De melding komt terecht bij de ACV Samenwerker uit je regio. Die neemt contact met je op en kijkt hoe het ACV jou kan helpen.
  • De Samenwerkers werken samen met klachtenbehandelaars of secretarissen van het ACV, de verschillende centrales én Unia. Niet elke melding moet via een juridische weg opgelost worden. Samen met jou zoeken we de beste oplossing.

Meld racisme of discriminatie via het meldingsformulier discriminatie.

Als militant aan de slag in je onderneming

Ben je militant en wil je in jouw onderneming werken rond discriminatie of racisme?

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

 

Racisme: ook een rem op vakbondswerk

Racistische uitspraken zijn niet alleen kwetsend, ze hebben ook een diepere impact. Ze dragen bij aan een maatschappij waarin sommige mensen minder kansen krijgen en structureel worden uitgesloten.

Op school, op de woningmarkt én op de werkvloer.

Discriminatie ondermijnt de solidariteit en samenhorigheid onder werknemers. En wanneer je verdeeld bent, word je een gemakkelijke prooi voor uitbuiting. Zo zet racisme een rem op de strijd voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden. 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.