Denk je er aan om thematisch verlof of tijdskrediet op te nemen?

Op sommige momenten is het niet evident om alle ballen in de lucht te houden. Dan is het goed dat je gebruik kan maken van tijdskrediet of thematisch verlof. Maar wat zijn de mogelijkheden en met welke financiële gevolgen moet je rekening houden?

Bereken je inkomen met onze tool!

Benieuwd wat de impact op je inkomen is van bijvoorbeeld ouderschapsverlof of zorgverlof? Hoe zit het precies met uitkeringen en premies? Bereken het nu met de rekentool!

Sociale partners ondersteunen pleegkinderen en -ouders

Vakbonden en werkgevers bereikten een akkoord over het recht op omstandigheidsverlof voor pleegkinderen en -ouders.'Een nieuwe stap richting de volwaardige erkenning van de zo belangrijke pleegzorg', stelt nationaal secretaris van het ACV Mathieu Verjans.

'Het is nu aan de regering om dit advies snel om te zetten in wetgeving.'

Lees wat de concrete gevolgen van het advies zijn in het persbericht van 13 juli 2021 (pdf)! 

tijdskrediet-bereken-nettoloon

Hoe kan jij je werk-privé beter in balans krijgen?

👇 Ontdek de verschillende mogelijkheden van thematisch verlof en tijdskrediet, de voorwaarden, de financiële en praktische aspecten.

Werk aan de winkel!

In heel wat gevallen is tijdskrediet of thematisch verlof opnemen, om verschillende redenen, niet mogelijk. Daarom legt het ACV voorstellen op tafel:

  • Hogere uitkeringen, zodat minder werken voor meer mensen financieel haalbaar is!
  • Interprofessioneel recht op tijdskrediet voor alle werknemers, dus ook voor werknemers in kmo's!
  • Verbetering aan de diverse verlofstelsels, want door de afschaffing van tijdskrediet zonder motief kunnen te veel mensen geen tijdskrediet opnemen omdat hun nood niet binnen de bestaande motieven past.

Lees alles over deze eisen in het artikel in Vakbeweging (pdf)!

Militant?  

Download de flyer tijdskrediet en thematisch verlof (pdf) met een handig overzicht van de mogelijkheden! 

Volg de diverse e-learning modules over tijdskrediet en thematisch verlof.  Je ontdekt zo alles wat je moet weten op interactieve wijze.

Meld je aan op het online ACV-leerplatform.

e-learning-tijdskrediet
Sociale zekerheid tijdskrediet

Druk thuis of op je werk, de sociale zekerheid staat altijd achter je

Kindje op komst? Gelukkig hebben mama en papa recht op moederschapsrust, geboorteverlof en ouderschapsverlof. Een meer dan welkome hulp… Ook op andere zorgmomenten trouwens. Daar zorgen we allemaal samen voor! Via de sociale zekerheid. Daarom verdedigen we ze iedere dag.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.