Denk je er aan om thematisch verlof of tijdskrediet op te nemen?

Op sommige momenten is het niet evident om alle ballen in de lucht te houden. Dan is het goed dat je gebruik kan maken van tijdskrediet of thematisch verlof. Maar wat zijn de mogelijkheden en met welke financiële gevolgen moet je rekening houden?

Hoe kan jij je werk-privé beter in balans krijgen?

Wil je voor je kinderen zorgen, bijstuderen of even wat meer tijd nemen voor je familie? Het ACV onderhandelde het tijdskrediet zodat jij je leven en je werk beter kan combineren. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om verlof om een specifieke reden te nemen, het ‘thematisch verlof’. En als je al een aantal jaren actief bent als werknemer, wil je misschien graag jouw loopbaan verminderen, met een landingsbaan.

Ontdek je mogelijkheden en bereken je inkomen bij opname van tijdskrediet, thematisch verlof of een landingsbaan in deze rubriek. 👇 

Nieuw! Update brochure

Je kan ook alle actuale informatie nalezen in de vernieuwde brochure! 👉 Download editie 2021 van 'Tijdskrediet, landingsbanen en thematische verloven' (pdf)

ACV-tijdskrediet-thematisch verlof-landingsbaan

Bereken je inkomen met onze tool!

Benieuwd wat de impact op je inkomen is van bijvoorbeeld ouderschapsverlof of zorgverlof? Hoe zit het precies met uitkeringen en premies? Bereken het nu met de rekentool!

tijdskrediet-bereken-nettoloon

Militant?  

Download de flyer tijdskrediet en thematisch verlof (pdf) met een handig overzicht van de mogelijkheden! 

Volg de diverse e-learning modules over tijdskrediet en thematisch verlof.  Je ontdekt zo alles wat je moet weten op interactieve wijze.

Meld je aan op het online ACV-leerplatform.

e-learning-tijdskrediet
Sociale zekerheid tijdskrediet

Druk thuis of op je werk, de sociale zekerheid staat altijd achter je

Kindje op komst? Gelukkig hebben mama en papa recht op moederschapsrust, geboorteverlof en ouderschapsverlof. Een meer dan welkome hulp… Ook op andere zorgmomenten trouwens. Daar zorgen we allemaal samen voor! Via de sociale zekerheid. Daarom verdedigen we ze iedere dag.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.