Loon

Het interimkantoor betaalt je salaris en andere voordelen. Je krijgt minimaal hetzelfde loon als de vaste werknemers in de onderneming waar je werkt.
Volgens barema
Je loon als interim hangt af van het soort werk dat je doet en de sector waarin je werkt. De loonschalen of barema's zijn vastgelegd in onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers.
Als je wil weten welke loonschaal op jou van toepassing is, kan je contact opnemen met:
- de vakbondsafvaardiging van het ACV in de onderneming waar je werkt
- de vakbondsverantwoordelijke van je beroepscentrale
Ga een kijkje nemen in de rubriek Loon voor een meer uitgebreide toelichting over de loonwetgeving en voor meer informatie over je salaris.
Bedrijfsvoorheffing op het loon van interimkrachten
De fiscale wetgeving verplicht uitzendkantoren om bedrijfsvoorheffing in te houden op het loon. De ingehouden belasting op het loon voor interimkrachten kan tot het wettelijke minimum (11,11%) oplopen. Als het uitzendbedrijf die minimale afhouding toepast, hou je hierdoor een hoger nettoloon over dan vaste werknemers.
Let op: je zal daardoor later wel extra belastingen moeten betalen om het verschil te compenseren.
Om onaangename verrassingen te voorkomen, passen veel interimkantoren al een minimumvoorheffing toe. Deze ligt momenteel op 18%. Je kan altijd aan het interimkantoor vragen om je bedrijfsvoorheffing aan je beroepsactiviteit of aan je familiale toestand aan te passen.
More Info
- Neem contact op met de ACV-helpdesk interim.
- Consulteer of download de brochure SOS Interim - 2020 vragen en antwoorden (pdf).
- Wegwijzer Sociale Wetgeving voor een volledig overzicht van de wetgeving arbeidsrecht en sociale zekerheid. Bestel de Wegwijzer.
-
Militant?
- Meld je aan op www.acv-militanten.be en consulteer de Wegwijzer en de Checklist Uitzendarbeid.
- Meld je aan op het online leerplatform en ontdek op interactieve wijze alles wat je moet weten over uitzendarbeid!