Als interim werken

Informeer je goed! Als interimmer kunnen je rechten en plichten grondig verschillen van een werknemer in dienst van een bedrijf of onderneming.

Eindejaarspremie

Heb je tussen 1 juli 2019 en 30 juni 2020 minstens 65 dagen als interim gewerkt in het stelsel van 5 dagen per week of minstens 494 uur? Dan heb je recht op een eindejaarspremie! Deze bedraagt 8,33% van je brutoloon.  

Hoe ontvang je de premie?
  • Je ontvangt in de week van 7 december 2020 automatisch een formulier of premiedocument van het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten
  • Onderteken dit formulier en bezorg het zo snel mogelijk aan je ACV-afgevaardigde of ACV-dienstencentrum (brievenbus). Een envelop hoeft niet: zonder is praktischer en dit versnelt de verwerking van je formulier!
💡 Goed om weten

Syndicale premie

  • Lid van het ACV? Dan ontvang je een syndicale premie van 104 euro. Die wordt samen met de eindejaarspremie uitbetaald.
  • Nog geen lid? Sluit je vandaag nog aan en ontvang ook een syndicale premie!

Vragen over interimwerk, corona en tijdelijke werkloosheid?

Wist je dat je als interimmer ook recht hebt op tijdelijke werkloosheid?  En dat dit tevens geldt voor het geval je in quarantaine moet en niet van thuis uit kan werken?

Je leest er alles over bij onze FAQ interim en corona.  Hulp nodig?  Aarzel niet om contact op te nemen met de Helpdesk interim.

acv-brochure-interim-20vrag

Blijf niet met je vragen zitten!

Coronachecklist voor uitzendkrachten

Ook in tijden van corona moet je als uitzendkracht in alle veiligheid kunnen werken. Je hebt recht op dezelfde beschermingsmaatregelen en -middelen als vaste werknemers.

Niet zeker of je veiligheid voldoende verzekerd is?  Maak gebruik van de checklist voor uitzendkrachten (pdf)  en controleer of het uitzendkantoor en de werkgever alle nodige maatregelen neemt. Ondervind je problemen? Meld ze ons via de helpdesk interim.

More Info

  • Wegwijzer Sociale Wetgeving voor een volledig overzicht van de wetgeving arbeidsrecht en sociale zekerheid.  Bestel de Wegwijzer.
  • Militant? 
    • Meld je aan op www.acv-militanten.be en consulteer de Wegwijzer en de Checklist Uitzendarbeid.
    • Meld je aan op het online leerplatform en ontdek op interactieve wijze alles wat je moet weten over uitzendarbeid!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.