Als interim werken

Informeer je goed! Als interimmer kunnen je rechten en plichten grondig verschillen van een werknemer in dienst van een bedrijf of onderneming.

Vragen over interimwerk? Blijf er niet mee zitten!

Of vind het antwoord op jouw vraag bij de veelgestelde vragen! 👇

widget-interim1
Wat is interimwerk? Interimwerk of uitzendwerk is arbeid via een interimkantoor. Dat kantoor engageert zich om werk voor je te zoeken bij een bedrijf of organisatie. Hoe lang kan ik met dagcontracten werken? Interimwerk kan alleen onder strikte voorwaarden. Zo is ook de duurtijd beperkt en gelden bijzondere regels voor het werken met dagcontracten. Kan ik mijn interimcontract stopzetten? Een interimcontract is een overeenkomst van bepaalde duur. Wat als je je contract eerder dan de voorziene einddatum wil stopzetten? Waar moet ik op letten bij mijn interimcontract? Voor elke uitzendopdracht moet je een contract ondertekenen met het interimkantoor. Dat is immers je officiële werkgever. Hoe zit het met mijn loon? Het interimkantoor betaalt je salaris en andere voordelen. Je krijgt minimaal hetzelfde loon als de vaste werknemers in de onderneming waar je werkt. Krijg ik premies of extralegale voordelen? Als uitzendkracht of interim heb je recht op een eindejaarspremie, de syndicale premie én op alle andere loonvoordelen die de vaste werknemers krijgen. Wat bij ziekte of een arbeidsongeval? Wat als je ziek wordt tijdens je interimopdracht, langdurig ziek wordt of een arbeidsongeval krijgt? Heb ik recht op vakantie en feestdagen? Als interim heb je ook recht op jaarlijkse vakantie, vakantiegeld, klein verlet en betaalde feestdagen. Hoe zit het met opleiding en bijscholing? Opleiding en vorming zijn essentieel op de huidige arbeidsmarkt. Ook voor interims. Als uitzendkracht kun je op verschillende manieren vorming volgen.
tegel-vaccinatie-interim

Vaccinatieverlof

Werknemers die worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren tijdens de werkuren, kunnen dat doen zonder loonverlies. Je hebt als werknemer namelijk recht op klein verlet voor vaccinatie tegen het coronavirus, of 'vaccinatieverlof'.

Ook als interimmer heb je recht op dit vaccinativerlof.

Meer informatie? Check onze FAQ gezondheid op het werk en vaccinaties of onze pagina over klein verlet

 

Goed om weten:  interimmer en ACV-lid? Je hebt recht op een syndicale premie!

 • Lid van het ACV? Dan ontvang je een syndicale premie van 104 euro. Die wordt samen met de eindejaarspremie uitbetaald.
 • Nog geen lid? Sluit je vandaag nog aan en ontvang ook een syndicale premie!  
acv-brochure-interim-20vrag

Meer info

 • Brochure SOS interim! (pdf)
 • Vragen over corona en tijdelijke werkloosheid?  FAQ interim en corona 
 • Niet zeker of je veiligheid voldoende verzekerd is?  Maak gebruik van de checklist interim (pdf)  en controleer of het uitzendkantoor en de werkgever alle nodige maatregelen neemt.

Militant?

  e-learning-uitzendarbeid

  Personalization

  Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.