Als interim werken

Als interimmer kunnen je rechten en plichten grondig verschillen van een werknemer in dienst van een bedrijf of onderneming. Informeer je goed!

Ken je rechten als interimmmer!

Wist je dat je als interim recht heb op een eindejaarspremie? Dat j recht hebt op vakantie, betaalde feestdagen en ziekteverlof? Anderzijds heb je uiteraard ook plichten. Zo kan je je contract niet zomaar opzeggen

Je bent maar beter goed op de hoogte!  Ontdek hier alles over werken als interim! ðŸ‘‡

Wat is interimwerk? Interimwerk of uitzendwerk is arbeid via een interimkantoor. Dat kantoor engageert zich om werk voor je te zoeken bij een bedrijf of organisatie. Hoe lang kan ik met dagcontracten werken? Interimwerk kan alleen onder strikte voorwaarden. Zo is ook de duurtijd beperkt en gelden bijzondere regels voor het werken met dagcontracten. Kan ik mijn interimcontract stopzetten? Een interimcontract is een overeenkomst van bepaalde duur. Wat als je je contract eerder dan de voorziene einddatum wil stopzetten? Waar moet ik op letten bij mijn interimcontract? Voor elke uitzendopdracht moet je een contract ondertekenen met het interimkantoor. Dat is immers je officiële werkgever. Hoe zit het met mijn loon? Het interimkantoor betaalt je salaris en andere voordelen. Je krijgt minimaal hetzelfde loon als de vaste werknemers in de onderneming waar je werkt. Krijg ik premies of extralegale voordelen? Werkte je meer dan 65 dagen als interimmer? Dan heb je recht op een eindejaarspremie. Lid van het ACV? Dan krijg je er nog een syndicale premie bovenop! Wat bij ziekte of een arbeidsongeval? Wat als je ziek wordt tijdens je interimopdracht, langdurig ziek wordt of een arbeidsongeval krijgt? Heb ik recht op vakantie en feestdagen? Als interim heb je ook recht op jaarlijkse vakantie, vakantiegeld, klein verlet en betaalde feestdagen. Hoe zit het met opleiding en bijscholing? Opleiding en vorming zijn essentieel op de huidige arbeidsmarkt. Ook voor interims. Als uitzendkracht kun je op verschillende manieren vorming volgen.

 

 Vragen over interimwerk? Blijf er niet mee zitten!

Militant?

    e-learning-uitzendarbeid

    Personalization

    Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.