Als interim werken

Heb je minstens 65 dagen gewerkt als interim, dan krijg je een eindejaarspremie! ACV-lid? Dan ontvang je ook een syndicale premie van 104 euro!

Eindejaarspremie

Heb je tussen 1 juli 2019 en 30 juni 2020 minstens 65 dagen als interim gewerkt in het stelsel van 5 dagen per week of minstens 494 uur:

 • Je ontvangt in de week van 7 december automatisch een formulier of premiedocument van het Sociaal Fonds voor de Uitzendkrachten
 • Onderteken dit formulier en bezorg het zo snel mogelijk aan je ACV-afgevaardigde of ACV-dienstencentrum (brievenbus). Een envelop hoeft niet: zonder is praktischer en versnelt de verwerking van je formulier!

Je ontvangt een eindejaarspremie! Deze bedraagt 8,33% van je brutoloon.

Goed om weten

 • Gelijkgestelde dagen tellen mee in de berekening van de 65 dagen.  Dat kan bijvoorbeeld gaan om ziekteverlof waarvoor gewaarborgd loon werd betaald, afwezigheid door een arbeidsongeval en betaalde feestdagen.  Dagen tijdelijke werkloosheid corona tellen jammer genoeg niet mee.  Meer info op www.fondsinterim.be/eindejaarspremie.
 • Ontving je op 14 december nog niet het premiedocument?

Syndicale premie

 • Lid van het ACV? Dan ontvang je een syndicale premie van 104 euro. Die wordt samen met de eindejaarspremie uitbetaald.
 • Nog geen lid? Sluit je vandaag nog aan en ontvang ook een syndicale premie!

Heb je vragen over interimwerk? 

Blijf er niet mee zitten:

Alles wat je moet weten over interimwerk

rechten en plichten.   verschilt grondig van dat van een werknemer in dienst van een bedrijf of onderneming.  Als uitzendkracht werk je immers via en voor een uitzend- of interimkantoor.  Ook als je als uitzendkracht heb je uiteraard profiel van een interimHet

Ga je aan de slag als interimkracht?  Informeer je goed!  Alles wat je moet weten, lees je hier:

Coronachecklist voor uitzendkrachten

Ook in tijden van corona moet je als uitzendkracht in alle veiligheid kunnen werken. Je hebt recht op dezelfde beschermingsmaatregelen en -middelen als vaste werknemers.

Niet zeker of je veiligheid voldoende verzekerd is?  Maak gebruik van de checklist voor uitzendkrachten (pdf)  en controleer of het uitzendkantoor en de werkgever alle nodige maatregelen neemt. Ondervind je problemen? Meld ze ons via de helpdesk interim.

More Info

 • Wegwijzer Sociale Wetgeving voor een volledig overzicht van de wetgeving arbeidsrecht en sociale zekerheid.  Bestel de Wegwijzer.
 • Militant? 
  • Meld je aan op www.acv-militanten.be en consulteer de Wegwijzer en de Checklist Uitzendarbeid.
  • Meld je aan op het online leerplatform en ontdek op interactieve wijze alles wat je moet weten over uitzendarbeid!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.