Campagnes

Sommige vakbondsthema's verdienen extra aandacht. Rond die thema’s zet ACV Puls ruimere campagnes op. Het gaat niet alleen over puur syndicale thema’s. We organiseren ook acties en debatten rond brede maatschappelijke issues.

Hieronder vind je de meest recente campagnes van ACV Puls. Rechts kan je al onze campagnes bekijken.

  #wemakenhetbeter

  2021 is een jaar waarin we kunnen sleutelen aan je inkomen, de balans tussen je werk en privéleven en de kwaliteit van je loopbaan.

  • Een eerste stap zetten we tijdens de nationale onderhandelingen voor een Interprofessioneel Akkoord (IPA).
  • Daarna verhuizen de onderhandelingen naar de beroepssectoren.
  • Om uiteindelijk te landen in concrete afspraken in het bedrijf waar je werkt.

  Zowel nationaal, sectoraal als lokaal komen we voor jou op!

  DD_ACV_PULS_IPA_250250_loon

  UNI Conferentie

  Tussen 26 en 29 april 2021 vindt de UNI Conferentie plaats in Brussel. Tijdens deze internationale conferentie verzamelen alle Europese vakbonden uit de dienstensectoren om te debatteren over actuele thema's en de toekomst van het syndicaal werk.

  UNI conference

  Sterke sociale zekerheid

  De hele gezondheidszorg staat in deze coronatijden enorm onder druk, met regeringen die nog verder willen besparen op een systeem waar we best trots op mogen zijn. 2020 is hét jaar om de sociale zekerheid in de schijnwerpers te zetten en onze beleidsmakers nog maar eens duidelijk te maken dat elke Belg gebaat is bij een sterke sociale zekerheid. We willen met deze campagne druk blijven zetten om te investeren in hogere uitkeringen, in zorginstellingen, en in het personeel dat er werkt.

  een sterke sociale zekerheid

  Personalization

  Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.