ACV bij jou op school

Sociale zekerheid, sociaal overleg, wat is een vakbond... Allemaal onderwerpen waar het ACV graag in jouw school wat over komt vertellen.

Dienstverlening-werkloosheid

 

Als ACV vinden we het noodzakelijk dat toekomstige werknemers – waaronder ook scholieren en studenten - goed geïnformeerd worden over werk, werk zoeken en werkomstandigheden. 

ACV Brussel - Vlaams-Brabant biedt daarom gratis lessenpakketten aan voor scholieren uit de derde graad en indien nodig ook in de tweede graad. We richten ons dus zowel op schoolverlaters als op jobstudenten.

Dit zijn de thema's die we aanbieden:

  • Wat na 30 juni?
  • Ken je rechten en plichten als jobstudent
  • Sociale zekerheid
  • Solliciteren
  • Een vakbond, wat is dat?
  • Werken met VDAB-tools 

 

In samenspraak met de betrokken leerkracht geeft iemand van de ACV-scholenwerking les op maat op school, in onze gebouwen of digitaal. We werken via interactieve werkvormen, voorbeelden uit de praktijk, sector-specifieke informatie,… 
Onze pakketten zijn afgestemd op de vakgebonden eindtermen van derde graad ASO, TSO, KSO, BSO als BUSO. We hebben ervaring met diverse groepen uit zowel het voltijds, deeltijds onderwijs of Syntra, hoger en universitair onderwijs, CVL, volwassenonderwijs, …

 

Meer info over de lessenpakketten vind je in de brochure 'ACV SCHOLENWERKING 21-22'. 

 

Een les aanvragen kan simpelweg via onderstaand formulier.


More Info

Heb je nog vragen over onze scholenwerking? Aarzel niet en contacteer de verantwoordelijke ACV-scholenwerking!

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.