Tijdelijke werkloosheid aanvragen

Tijdelijk werkloos? Breng hier je aanvraag voor je werkloosheidsuitkering in orde! De stappen die je moet ondernemen hangt af van je situatie. Beantwoord onderstaande vragen voor je aanvraag!


⚠️ BELANGRIJK: doe geen aanvraag als:  

 1. je de voorbije 3 jaar een uitkering tijdelijke werkloosheid ontvangen hebt
 2. lid van het ACV bent, en
 3. je werksituatie niet gewijzigd is. 

Voldoe je aan deze 3 voorwaarden, dan wordt je uitkering automatisch in orde gebracht.

 

Goed om weten

 • Je vakbond of de Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen (HWV) betaalt je een uitkering voor de dagen dat je niet kon werken.  Daarom dat je zelf ook een aanvraag moet doen. 
 • Je krijgt een werkloosheidsvergoeding, maar geen controlekaart.  Je hoeft dus niet te gaan stempelen.
 • Door de corona zijn de voorwaarden voor tijdelijke werkloosheid versoepeld, is de aanvraag vereenvoudigd en is de uitkering hoger door de 'coronatoeslag'.  De regeling geldt tot 31 december 2021.
 • Je kan ook beroep doen op deze 'coronawerkloosheid' bij sluiting van de school, crèche of instelling van je kind.
Een andere vraag over tijdelijke werkloosheid?  Check de FAQ tijdelijke werkloosheid!.


Blijf niet bij de pakken zitten!

Ben je noodgedwongen langer tijdelijk werkloos? Check dan zeker het aanbod van de VDAB op vdab.be/tijdelijkwerkloos:  

 • Gratis opleidingen:  keuze uit meer dan 300 online opleidingen
 • Tijdelijk elders aan de slag:  aanbod van meer dan 10.000 tijdelijke jobs in de zorg tot lasser
 • Stilstaan bij je loopbaan:  online testen en loopbaanbegeleiding

Check Mijn ACV!

Meld je als ACV-lid aan bij Mijn ACV, je persoonlijke e-dossier!  Je kan er onder meer:

 • nagaan wanneer je je werkloosheidsuitkering ontvangt of hoeveel die bedraagt. 
 • je persoonlijke gegevens aanpassen
 • fiscale attesten downloaden of documenten uploaden

Mijn ACV:  handig en eenvoudig!  Je kan je altijd linksboven aanmelden met je eID of Itsme!

widget-mijn-acv-e-dossier

Nog een vraag of hulp nodig voor je werkloosheidsdossier?


widget-afspraakacv
Bel je liever?  Neem contact op met het contactcenter van je regio:
 • Antwerpen:  02 244 30 00
 • Limburg:  011 30 60 00
 • Oost-Vlaanderen: 09 244 21 11
 • West-Vlaanderen: 051 23 58 00
 • Brussel:  02 557 88 88
 • Vlaams-Brabant: 078 15 15 99

Check al onze contactmogelijkheden.


More Info

Documenten

 

Hoe breng ik mijn werkloosheidsdossier in orde en krijg ik stempelgeld? Werkloos geworden? Dan moet je een werkloosheidsdossier laten opstellen om stempelgeld te kunnen ontvangen. Ontdek hier hoe het ACV je helpt en volg ons stappenplan! Hoe kan ik (online) stempelen? Je stempelkaart is een controlekaart die je zorgvuldig invult, bijhoudt en op het eind van de maand aan het ACV of je uitbetalingsinstelling bezorgt. Ben je volledig werkloos, dan kan best je best online stempelen! Dat is veiliger, makkelijker en sneller. Hoe zit het met de betaling van mijn werkloosheidsuitkering? Weten wanneer je stempelgeld gestort wordt of hoeveel je werkloosheidsuitkering bedraagt? Wat is de makkelijkste en snelste manier om info over je uitkering te verkrijgen? Lees onze info zorgvuldig na! Hoe vraag ik tijdelijke werkloosheid aan? Tijdelijk werkloos? Breng hier je aanvraag voor je werkloosheidsuitkering in orde! De stappen die je moet ondernemen hangt af van je situatie. Beantwoord onderstaande vragen voor je aanvraag! Mijn ACV: volg je werkloosheidsdossier online op  Lid van het ACV en werkloos? Meld je bij Mijn ACV aan met Itsme of je eID. Volg je werkloosheidsdossier en werkloosheidsuitkeringen online op, overal en altijd. Handig toch! FAQ Werkloosheid Ook als je werkloos bent, staat het leven niet stil. Je kan ziek of zwanger zijn, je wil misschien (deeltijds) terug aan het werk of vrijwilligerswerk doen. Wist je dat je recht hebt op verlof? Ontdek hier waar je recht op hebt. Lees ook je plichten zorgvuldig na! FAQ Werkloosheidsuitkering Wanneer heb je recht op stempelgeld? Welke soorten uitkeringen bestaan er? Wat zijn de voorwaarden om stempelgeld te krijgen? Of hoe zit het met de inschakelingsuitkering? Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen over werkloosheidsuitkeringen! FAQ Tijdelijke werkloosheid Wat is tijdelijke werkloosheid? Hoe zit het met de aanvraag en uitkering tijdelijke werkloosheid? Wat is de impact op bijvoorbeeld mijn eindejaarspremie of verlof? En heb ik er ook recht op als ik mijn kind(eren) moet opvangen na bijvoorbeeld de sluiting van de school of afgelasting van een activiteit?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.