Vlaamse regering weigert corona-ouderschapsverlof te verlengen voor eigen personeel

©Shutterstock

Het kabinet van minister van Ambtenarenzaken Bart Somers meldt ons dat het corona-ouderschapsverlof voor de personeelsleden van de Vlaamse overheid niet wordt verlengd. De federale regering besliste nochtans recent dat het mogelijk was om deze uitzonderlijke verlofvorm te verlengen tot eind augustus. 

Het corona-ouderschapsverlof kwam er na de vele signalen van thuiswerkende ouders die hun werk moeten combineren met de opvang van kinderen. Voor velen is dat een bijna onmogelijke opdracht. Ook deze zomer blijft dat voor veel gezinnen een probleem. De mogelijkheid om op kamp te gaan of gebruik te maken van andere opvanginitiatieven is immers veel beperkter dan normaal. Bovendien werd de kinderopvang van de Vlaamse overheid volledig geschrapt. 

Dat de Vlaamse regering dit verlof weigert te verlengen, getuigt van geen enkel respect voor de personeelsleden die zich de afgelopen maanden hard hebben ingezet op alle mogelijke manieren om het werk toch maar gedaan te krijgen. ACV Openbare Diensten vraagt de Vlaamse regering deze beslissing te herzien. 

Personalization