Heropening van kapsalons en schoonheidscentra op 26 april 2021


Na een lange dag van vergaderen besliste het Overlegcomité op 14 april dat de contactberoepen zoals kappers, barbiers, schoonheidssalons, niet-geautomatiseerde zonnebankcentra, nagelstudio's, massagesalons en tatoeage- en piercingsalons vanaf 26 april 2021 mogen hervatten/heropenen.

Voor de fitnesscentra is het nog wachten tot juni, indien de situatie op de afdelingen intensieve zorgen dan is genormaliseerd.

Misschien ben je wat bezorgd om het werk te hervatten of zit je met een aantal vragen over de organisatie van het werk en de arbeidsomstandigheden.

ACVBIE heeft voor jou haar controlelijst (of checklist) « Mijn gezondheidschecklist coronavirus » aangepast om je te helpen controleren of je werkgever de juiste maatregelen heeft genomen om je gezondheid en veiligheid te waarborgen en de verspreiding van COVID-19 (of coronavirus) te beperken. Je vindt deze aangepaste controlelijst via deze link.

Voor algemene informatie, raadpleeg de Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan en de Gids voor de opening van de handel. Let wel, op basis van de meest recente regeringsmaatregelen moeten beide gidsen nog worden bijgewerkt!

Voor sectorale informatie verwijzen we je ook naar de protocol voor professionelen in de kapperssector om de risico’s op verspreiding van COVID-19 te beperken en de instrumenten die door de werkgeversfederatie van de sector zijn ontwikkeld en die je terugvindt op www.febelhair.org.

Tot slot informeren we je ook graag over de aanvullende vergoeding werkloosheid FBZ, de gelijkstelling werkloosheid corona m.b.t. de berekening van de eindejaarspremie, de tussenkomsten van de werkgever in het privé-vervoer op 1/2/21 en over jouw rechten m.b.t. het anciënniteitsverlof in onze sectorale kroniek.

“Keep it safe" en draag zorg voor jezelf en voor elkaar!

Personalization