Jongeren

©Shutterstock

Een vakbond? Waarom zou ik me daarbij aansluiten? Die staken toch alleen maar? Maar wist je dat je bij de vakbond ook terecht kan voor loopbaanbegeleiding, bemiddeling met de werkgever en tal van andere diensten? 

Jongeren aan het begin van hun loopbaan hebben vaak nog heel specifieke vragen. Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Voor hulp bij het indienen van een aanvraag voor studietoelagen bijvoorbeeld. Of vragen over studentenwerk, stages, deeltijds leren en werken, enz. 

Bovendien begrijpen we dat jongeren bij de start van hun loopbaan goed moeten uitkijken wat ze met hun geld doen. De eerste keer huur, eten en rekeningen zelf betalen… en dat allemaal aan een startersloon. Daarom biedt het ACV twee voordelige lidmaatschappen aan: 

  • ACV-Enter is volledig gratis, speciaal voor jongeren, studenten en schoolverlaters in beroepsinschakelingstijd, van 15 jaar tot 25 jaar. 
  • Voor beginnende werknemers tot 25 jaar hebben we ACV GO. In plaats van de gewoonlijke 16,00 euro, betaal je tijdens je eerste aansluitingsjaar slechts 10,00 euro per maand. 

 

Heb je specifieke vragen over je werkof sollicitaties, heb je een probleem met je werkgever, een arbeidsongeval, dan kan je bij de jongerenwerking van ACV-Transcom terecht. 

Wil je graag meer weten over de jongerenwerking binnen onze centrale of jouw sector, of wil je je zelf engageren?

  • werk je in de haven of maritieme sector? klik hier
  • werk je bij de Belgische Spoorwegen? Klik hier
  • werk je bij Proximus? Klik hier

 

 

 

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.