Ledenvoordelen

We beantwoorden je vragen

We begeleiden en ondersteunen je in alle aspecten van jouw arbeidssituatie. Heb je vragen over deeltijds werken, loonberekeningen, een overstap naar een andere werkgever, je loopbaanmogelijkheden, je rechten als uitzendkracht of student … We zijn er om je te helpen en bemiddelen indien nodig bij je werkgever. 
Onze consulenten zijn steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving. Je kan dus altijd rekenen op correcte informatie.
Onze afgevaardigden op de werkvloer zullen je meteen wegwijs maken. 
In onze secretariaten kan je terecht bij onze consulenten en vakbondsverantwoordelijken.

We geven je juridische bijstand

Als er echt een geschil moet worden aangegaan via een rechtbank, dan kunnen we onze juridische dienst inschakelen. Bijvoorbeeld bij betwisting van een opzeg, erkenning van een arbeidsongeval, of als er fouten zijn gemaakt bij de betaling van je loon of premies.

We begeleiden je

Bij onze overheidsbedrijven gebeuren promoties vaak via examens. Ook hierbij kunnen we je helpen. We organiseren regelmatig vormingen als voorbereiding op examens. Zo vergroot je je slaagkansen. Sta je voor een evaluatie en heb je vragen? Ook daarmee kunnen we helpen.

We houden je op de hoogte

Je krijgt van ons steeds de meest actuele info. Via onze website, Facebookpagina, nieuwsbrieven of informatievergaderingen houden we je op de hoogte. Verandert er iets, dan ben je de eerste die het van ons te horen krijgt.
Vijf keer per jaar krijg je ook ons ledenblad Transcom-Info met actuele info uit jouw sector.

Syndicale premie

Als lid van ACV-Transcom ontvang je elk jaar een syndicale premie. Deze is afhankelijk van de sector waarin je werkt. Wil je weten hoeveel jouw syndicale premie bedraagt, contacteer ons

Sterkere vakbondsinvloed

Het ACV-lidmaatschap is meer dan alleen een bescherming bij vragen of conflicten met je werkgever of de werkloosheidsverzekering. We willen ook de rechten van werknemers veilig stellen via sociaal overleg. Goede sociale akkoorden zijn belangrijk voor alle werknemers. Wij ijveren voor optimale arbeidsvoorwaarden, onder meer door het sluiten van goede cao’s. 

Door je bij ons aan te sluiten, maak je jezelf weerbaarder zorg je voor een sterkere vakbondsinvloed. Daar worden we allemaal beter van.

Stakingsvergoeding

Problemen proberen we op te lossen door overleg, maar dat lukt niet altijd. Dan zijn acties nodig en komt het tot een staking. Om een staking te kunnen organiseren, moet 2/3e van de militantencomités daarmee akkoord gaan. Zo is er de garantie dat er niet lichtzinnig mee wordt omgesprongen.
Een lid van ACV-Transcom dat in het geval van een staking loon verliest, krijgt een stakingsvergoeding. Die wordt uitbetaald via de ACV-verbonden. Het bedrag van de vergoeding op basis van 5-dagenweek:

  Voltijds tewerkgesteld Deeltijds tewerkgesteld
eerste week 30 euro/dag 15 euro/dag
vanaf de tweede week 35 euro/dag 17,50 euro/dag

Om aanspraak te maken op de stakingsvergoeding moet je wel zes maanden lid zijn. Na drie maanden lidmaatschap heb je recht op 50% van de vergoeding en na één maand op 25%.

Lidgeld

In ruil voor onze dienstverlening, vragen we een kleine maandelijkse bijdrage aan onze leden. Hoeveel je als lid van ACV-Transcom betaalt, hangt af van je persoonlijke situatie. 

Wil je lid worden van het ACV? 

- Bekijk hier alle info 
- Werk je in de private sector? Klik hier
- Werk je bij de Belgische Spoorwegen? Klik hier
- Werk je bij Proximus? Klik hier
- Werk je bij bpost? Klik hier
- Werk je bij VRT? Klik hier

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.