Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid

WordLid-290x192

Ik werk in de privé-sector klik hier

Ik werk bij de Belgische Spoorwegen

Ik werk bij Proximus

 

 

Je centrale op sociale netwerken

Ledenvoordelen

We beantwoorden je vragen

We begeleiden en ondersteunen je in alle aspecten van jouw arbeidssituatie. Heb je vragen over deeltijds werken, loonberekeningen, een overstap naar een andere werkgever, je loopbaanmogelijkheden, je rechten als uitzendkracht of student … We zijn er om je te helpen en bemiddelen indien nodig bij je werkgever. 

Onze consulenten zijn steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving. Je kan dus altijd rekenen op correcte informatie. Onze afgevaardigden op de werkvloer zullen je meteen wegwijs maken. 

We geven je juridische bijstand

Als er echt een geschil moet worden aangegaan via een rechtbank, dan kunnen we onze juridische dienst inschakelen. Bijvoorbeeld bij betwisting van een opzeg, erkenning van een arbeidsongeval, of als er fouten zijn gemaakt bij de betaling van je loon of premies.

We begeleiden je

Bij onze overheidsbedrijven gebeuren promoties vaak via examens. Ook hierbij kunnen we je helpen. We organiseren regelmatig vormingen als voorbereiding op examens. Zo vergroot je je slaagkansen. Sta je voor een evaluatie en heb je vragen? Ook daarmee kunnen we helpen.

We houden je op de hoogte

Je krijgt van ons steeds de meest actuele info. Via onze website, Facebookpagina, nieuwsbrieven of informatievergaderingen houden we je op de hoogte. Verandert er iets, dan ben je de eerste die het van ons te horen krijgt.

Syndicale premie

Als lid van ACV-Transcom ontvang je elk jaar een syndicale premie. Deze is afhankelijk van de sector waarin je werkt.

Sterkere vakbondsinvloed

Het ACV-lidmaatschap is meer dan alleen een bescherming bij vragen of conflicten met je werkgever of de werkloosheidsverzekering. We willen ook de rechten van werknemers veilig stellen via sociaal overleg. Goede sociale akkoorden zijn belangrijk voor alle werknemers. Wij ijveren voor optimale arbeidsvoorwaarden, onder meer door het sluiten van goede cao’s. 

Door je bij ons aan te sluiten, maak je jezelf weerbaarder zorg je voor een sterkere vakbondsinvloed. Daar worden we allemaal beter van.

Stakingsvergoeding

Problemen proberen we op te lossen door overleg, maar dat lukt niet altijd. Dan zijn acties nodig en komt het tot een staking. Een lid van ACV-Transcom dat in het geval van een staking loon verliest, krijgt een stakingsvergoeding.

Lidgeld

In ruil voor onze dienstverlening, vragen we een kleine maandelijkse bijdrage aan onze leden. Hoeveel je als lid van ACV-Transcom betaalt, hangt af van je persoonlijke situatie.