Anders-actieven

©Shutterstock

We horen het maar al te vaak: "De vakbond, dat is toch voor de werkende mens? Waarom zou ik na mijn loopbaan nog lid blijven?". 
Dit is een misvatting: je lidmaatschap kan ook na je loopbaan een verschil maken. Hieronder vind je een aantal argumenten terug die de vooroordelen de wereld uithelpen.

Dienstverlening en informatie

Je kan zowel in de plaatselijke ACV-dienstencentra als bij de ACV-Transcom vrijgestelden terecht voor onder andere:

  • allerlei administratieve formaliteiten;
  • het invullen van de belastingaangifte; 
  • voorlichting, dienstbetoon en verdediging van persoonlijke belangen.

Ledenvoordeel

Als lid van ACV-Transcom heb je recht op een getrouwheidsgift bij de officiële oppensioenstelling (op 60 jaar). De getrouwheidsgift wordt bepaald op basis van het aantal jaren lidmaatschap.

Pensioenen is een belangrijk thema

Het ACV doet er alles aan de belangen van de gepensioneerden te behartigen en te verdedigen. Zo zijn we sterk gekant tegen besparingen in de gezondheid en de pensioensector.

Samen met collega’s van andere beroepscentrales van de overheidsdiensten blijven wij ons ook stellig verzetten tegen alle plannen van de regering met betrekking tot de overheidspensioenen.

Solidariteit

Enkel en alleen als actieven en niet-actieven samen blijven ijveren voor de belangen van de werknemers en de ex-werknemers, kunnen we een krachtig tegenwoord bieden.

Activiteiten

Binnen onze centrale zijn verschillende regionale vrijwilligersgroepen actief, waarbij je je kan aansluiten. Zij organiseren regelmatig infomomenten over onderwerpen die onze gepensioneerde leden aanbelangen en gezellige socio-culturele activiteiten (uitstappen, reizen,…). Hiernaast vind je een agenda met een overzicht van de komende activiteiten.

 

Transcom-Info

Je krijgt ons ledenblad Transcom-Info in de bus en zo blijf je op de hoogte van het nieuws binnen de s

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.