Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid

Stakersvergoeding of treinticket aanvragen

De onrust in het werkveld is groot. De voorstellen van de Commissie van Wijzen zijn voor veel personeelsleden het tegenovergestelde van wat nodig is. De personeelsleden, de échte experten, worden opnieuw niet gehoord door de beleidsmakers. Met onze acties willen we onze leden en iedereen die zich daarbij wil aansluiten, de kans geven om die stem luider te laten klinken.

Omdat de acties een belangrijke graadmeter zijn, roepen we iedereen op tot deelname. De macht van het getal zal tellen. We willen een krachtig signaal geven. Wie niet akkoord gaat met de voorstellen uit het rapport, vragen we om mee te betogen. Wie moet werken tijdens de betoging, kan daarvoor staken.

Je kan zelf kiezen aan welke en aan hoeveel acties je deelneemt. Wie een opdracht heeft op de academie, het centrum of de (hoge)school of instelling op het moment van de actie kan staken, voor een hele of een halve dag.

Als je staakt en lid bent van COC, heb je onder bepaalde voorwaarden, recht op een stakersvergoeding. 

Om ervoor te zorgen dat je die stakersvergoeding zo snel mogelijk krijgt, werken we met een formulier. Vul het formulier (of de formulieren, als je naar meer dan een betoging komt) op tijd in (zie afsluitdata hieronder)! ACV zal dan niet alleen vlot de stakersvergoeding kunnen uitbetalen, via het formulier kan je ook een treinticket aanvragen naar de steden op de dag van de actie. Dat treinticket krijg je via e-mail toegestuurd en hoef je dan niet eerst zelf te betalen.

De NMBS e-mailt je dat treinticket de dag voor de actie. Het is dus heel belangrijk om je e-mailadres correct in te vullen in het formulier. Vergeet niet te controleren of je het ticket hebt gekregen! Ga ook eens in je spam kijken als je het niet meteen in je inbox vindt.

De vervoersonkosten van ander openbaar vervoer betalen we ook terug. Die onkosten moet je met een bewijs bezorgen aan het provinciale secretariaat.

Voor ieders gemak vragen we uitdrukkelijk om gebruik te maken van het formulier. Als je dat niet doet, maar toch wil staken om naar de betoging te komen, dan kan je dat uiteraard (ook de dag zelf) nog beslissen. Dan zal het wel nodig zijn om een stakerskaart in te vullen (zie de info en de stakerskaart hieronder) en zal je het bewijs van de vervoersonkosten, ook als het gaat om een treinticket, moeten bezorgen aan het provinciale secretariaat. 

Hier vind je de links naar de verschillende formulieren. Wie deelneemt aan meer dan een betoging, moet ook meerdere formulieren invullen:

Antwerpen (we sluiten het formulier af op donderdag 2 mei)
Oostende (we sluiten het formulier af op zondag 5 mei)
Leuven (we sluiten het formulier af op maandag 6 mei)
Hasselt (we sluiten het formulier af op zondag 12 mei)
Gent (we sluiten het formulier af op dinsdag 7 mei)

Om het formulier helemaal in te vullen, heb je je lidnummer nodig. Je lidnummer vind je terug op je lidkaart of in het referentienummer van de betaling van je lidgeld (+++147/7232/37288+++). In het veld 'IBAN' vul je je rekeningnummer in, startend met BE (ook al staat die BE er al).

Lees ook de informatie hier.

Verder vind je hier nog de stakingsaanzegging, de collectieve stakerskaart en de individuele stakerskaart.