Hoe kan ik (online) stempelen?

Je stempelkaart is een controlekaart die je zorgvuldig invult, bijhoudt en op het eind van de maand aan het ACV of je uitbetalingsinstelling bezorgt. Ben je volledig werkloos, dan kan best je best online stempelen! Dat is veiliger, makkelijker en sneller.

Online stempelen doe je zo!

Ben je volledig werkloos?  Dan kan je je controlekaart best online invullen en versturen.  Doen! Zo'n digitale stempelkaart of EC3 is eenvoudig, veilig en wordt sneller verwerkt.  

Ontdek hier hoe je er mee aan de slag kan!  Hoe je de kaart aanvraagt, hoe je ze moet invullen en waar je op moet letten. 

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.
Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

Hoe vraag ik de digitale stempelkaart EC3 aan?

1. Ga naar socialsecurity.be en volg de instructies

Je krijgt toegang tot je controlekaart met de pincode van je elektronische identiteitskaart (eID).  Je kan je kaart nu invullen via pc, laptop, tablet of smartphone. 

2. Stempel op PC, tablet of smartphone

Stempel je liefst via smartphone?   Download dan eerst de app eC3 via de App Store of Play Store. Meld je aan via itsme om je kaart te activeren en te stempelen.  

widget - vraag je digitale stempelkaart aan - versie 2

Toch liever een papieren stempelkaart?

Dat kan natuurlijk ook.  Ben je volledig werkloos?  Weet het veiliger is om online te stempelen en dat je uitkering sneller gestort wordt. 

Tip! Bestel je papieren stempelkaart, attesten of werkloosheidsdocumenten online

Bestel fiches WLH - 209x192

Hoe vul ik mijn stempelkaart in?

Of je nu kiest voor een online of de klassieke papieren stempelkaart, je vult je dopkaart steeds op dezelfde manier in. Voor specifieke situaties bestaan aparte modellen. 

De stempelkaart is een kalender met alle dagen van de betrokken maand. Om ze correct in te vullen, volg je de verschillende stappen op de kaart of in de app.

Stempelkaart invullen
 • Voor dagen dat je werkloos bent, kleur je het vakje niet in.
 • Gewerkte dagen moet je zwart kleuren. Dat doe je vóór je begint te werken en ook in het weekend en op feestdagen. Bij artistiek werk, weekendploeg en uitzendwerk moeten deze prestaties specifiek vermeld worden.  
 • In geval van ziekte, ongeval of bevalling, vul je een 'Z' in.
 • In geval van vakantie, vul je een 'V' in.
 • In andere situaties die geen recht geven op een uitkering, vul je een 'A' in.
Stempelkaart indienen

Aan het einde van de maand dien je je papieren of elektronische controlekaart in bij het ACV.

Stempelkaart = controlekaart!

Je stempelkaart is een controlekaart die je altijd moet kunnen voorleggen aan een RVA-inspecteur.  Zorg ervoor dat ze correct ingevuld is en dat je ze altijd kan voorleggen.

 • Stempel je online, dan je kan je je kaart altijd raadplegen.  Je kan voor de zekerheid een kopie op je PC bijhouden wanneer je je kaart op het einde van de maand indient.
 • Heb je een papieren stempelkaart, zorg dat je ze zorgvuldig bijhoudt. Geef ze niet aan je werkgever of laat ze niet zomaar ergens achter.  Is je kaart gestolen of verloren geraakt, verwittig dan onmiddellijk het ACV!

Check Mijn ACV!

Meld je als ACV-lid aan bij Mijn ACV, je persoonlijke e-dossier!  Je kan er onder meer:

 • nagaan wanneer je je werkloosheidsuitkering ontvangt of hoeveel die bedraagt. 
 • je persoonlijke gegevens aanpassen
 • fiscale attesten downloaden of documenten uploaden

Mijn ACV:  handig en eenvoudig!  Je kan je altijd linksboven aanmelden met je eID of Itsme!

widget-mijn-acv-e-dossier

Nog een vraag of hulp nodig voor je werkloosheidsdossier?


widget-afspraakacv
Bel je liever?  Neem contact op met het contactcenter van je regio:
 • Antwerpen:  02 244 30 00
 • Limburg:  011 30 60 00
 • Oost-Vlaanderen: 09 244 21 11
 • West-Vlaanderen: 051 23 58 00
 • Brussel:  02 557 88 88
 • Vlaams-Brabant: 078 15 15 99

Check al onze contactmogelijkheden.


More Info

Hoe breng ik mijn werkloosheidsdossier in orde en krijg ik stempelgeld? Werkloos geworden? Dan moet je een werkloosheidsdossier laten opstellen om stempelgeld te kunnen ontvangen. Ontdek hier hoe het ACV je helpt en volg ons stappenplan! Hoe kan ik (online) stempelen? Je stempelkaart is een controlekaart die je zorgvuldig invult, bijhoudt en op het eind van de maand aan het ACV of je uitbetalingsinstelling bezorgt. Ben je volledig werkloos, dan kan best je best online stempelen! Dat is veiliger, makkelijker en sneller. Hoe zit het met de betaling van mijn werkloosheidsuitkering? Weten wanneer je stempelgeld gestort wordt of hoeveel je werkloosheidsuitkering bedraagt? Wat is de makkelijkste en snelste manier om info over je uitkering te verkrijgen? Lees onze info zorgvuldig na! Hoe vraag ik tijdelijke werkloosheid aan? Tijdelijk werkloos? Breng hier je aanvraag voor je werkloosheidsuitkering in orde! De stappen die je moet ondernemen hangt af van je situatie. Beantwoord onderstaande vragen voor je aanvraag! Mijn ACV: volg je werkloosheidsdossier online op  Lid van het ACV en werkloos? Meld je bij Mijn ACV aan met Itsme of je eID. Volg je werkloosheidsdossier en werkloosheidsuitkeringen online op, overal en altijd. Handig toch! FAQ Werkloosheid Ook als je werkloos bent, staat het leven niet stil. Je kan ziek of zwanger zijn, je wil misschien (deeltijds) terug aan het werk of vrijwilligerswerk doen. Wist je dat je recht hebt op verlof? Ontdek hier waar je recht op hebt. Lees ook je plichten zorgvuldig na! FAQ Werkloosheidsuitkering Wanneer heb je recht op stempelgeld? Welke soorten uitkeringen bestaan er? Wat zijn de voorwaarden om stempelgeld te krijgen? Of hoe zit het met de inschakelingsuitkering? Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen over werkloosheidsuitkeringen! FAQ Tijdelijke werkloosheid Wat is tijdelijke werkloosheid? Hoe zit het met de aanvraag en uitkering tijdelijke werkloosheid? Wat is de impact op bijvoorbeeld mijn eindejaarspremie of verlof? En heb ik er ook recht op als ik mijn kind(eren) moet opvangen na bijvoorbeeld de sluiting van de school of afgelasting van een activiteit?

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.