Online stempelen: EC3

Ben je volledig werkloos? Dan kan je veilig, makkelijk en snel online stempelen.

Ben je volledig werkloos?  Dan kan je je controlekaart ook online invullen en versturen.  Doen!  Zo'n digitale stempelkaart of EC3 is  eenvoudig, veilig en wordt sneller verwerkt.

Ontdek hier hoe je er mee aan de slag kan!

1. Vraag je digitale stempelkaart EC3 aan

Je vraagt de stempelkaart online aan bij socialsecurity.be en vult ze via pc, laptop, tablet of smartphone in. Je krijgt toegang tot je kaart met de pincode van je elektronische identiteitskaart (eID).  

Vraag je digitale stempelkaart aan bij socialsecurity.be.

2. Stempel op PC, tablet of smartphone

Dat kan via PC, tablet of smartphone.  

Wil je je dopkaart via je smartphone invullen en opsturen? 

Download dan eerst de app eC3. Nog zo gemakkelijk: vind de app via de App Store of Play Store en meld je aan via itsme.  

💡 Bekijk hierna onze filmpjes waar je moet op letten bij het invullen en opsturen van je kaart.  Je kan kiezen tussen online stempelen op je computer of op je smartphone: 👇

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.
Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

3. Volledig elektronisch behandeld

De 'kaart' wordt aan het einde van de maand elektronisch verzonden naar het ACV. Je moet dus niet langsgaan bij het ACV-dienstencentrum of met de post versturen.

Zodra je werkloosheidsdossier in orde is en de RVA toestemming geeft tot uitbetaling wordt je dossier volledig elektronisch behandeld en bijgevolg sneller uitbetaald.

Meer weten? Bekijk hierna de instructiefilmpjes online stempelen op PC of smartphone!  Of lees de ACV-brochure 'Stempel online'.


More Info

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.