Aan het werk bij de overheid

©Shutterstock

Voor wie?

Je werkt voor de overheid.  Dan kan je bij ACV Openbare Diensten terecht.  ACV Openbare Dienstenen biedt zijn leden een individuele en professionele dienstverlening aan. Een gespecialiseerd team van medewerkers staat klaar om je te helpen.

Wat hebben je te bieden?

  • We beantwoorden je vragen.  We begeleiden en ondersteunen je in alle aspecten van jouw arbeidssituatie. Heb je vragen over deeltijds werken, loonberekeningen, een overstap naar een andere werkgever, je loopbaanmogelijkheden … We zijn er om je te helpen en bemiddelen indien nodig bij je werkgever.  Onze consulenten zijn steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving. Je kan dus altijd rekenen op correcte informatie. 
  • We geven je juridische bijstand.  Als er echt een geschil moet worden aangegaan via een rechtbank, dan kunnen we onze juridische dienst inschakelen. Bijvoorbeeld bij betwisting van een opzeg, erkenning van een arbeidsongeval, of als er fouten zijn gemaakt bij de betaling van je loon of premies.
  • We begeleiden je. ACV Openbare Diensten helpt je ook bij de uitbouw van je loopbaan. We organiseren regelmatig vormingen als voorbereiding op examens. Zo vergroot je je slaagkansen. Sta je voor een evaluatie en heb je vragen? Ook daarmee kunnen we helpen.  Voor loopbaanbegeleiding werken we samen met enkele gespecialiseerde centra.
  • We houden je op de hoogte.  Je krijgt van ons steeds de meest actuele info. Via onze website, Facebookpagina, nieuwsbrieven of informatievergaderingen houden we je op de hoogte. Verandert er iets, dan ben je de eerste die het van ons te horen krijgt.

Je lidgeld

In ruil voor onze dienstverlening, vragen we een kleine maandelijkse bijdrage aan onze leden. Hoeveel je betaalt, hangt af van je persoonlijke situatie en bedraagt tussen 4 en 18 euro

Je vindt er tevens meer informatie terug over de syndicale premie die kan oplopen tot 145 euro per jaar.  Bij sommige centrales krijg je nog bijkomende premies. Check bij je beroepscentrale of je vakbondsafgevaardigde of je recht hebt op zo'n premie.

Aarzel niet en word lid van het ACV

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.