Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Word nu lid

130.01 - Drukkerijen en grafische kunstbedrijven

Nuttige websites

GRAFOC | Printmedia Opleidingscentrum

GRAFOC is het grafisch opleidingscentrum voor werknemers uit de grafische sector.

Febelgra

Febelgra is de federatie van de Belgische grafische nijverheid. Zij vertegenwoordigen de beroepsvereniging van ondernemers actief in de grafische en communicatiesector. Hun voornaamste doelstelling is het behartigen en het verdedigen van hun belangen.

Grafisch nieuws

De laatst nieuwtjes op grafisch gebied vind je op de site van Grafisch Nieuws.

Tijdschrift PRINTmatters

PRINTmatters is een toonaangevend actueel 'brancheblad' voor de Nederlandstalige grafische industrie. Naast de wekelijkse actualiteit bestaat de sterk op 'human interest' gebaseerde inhoud uit bedrijfsreportages, artikelen over belangrijke toeleveranciers, management informatie, grafische technieken, ontwikkelingen in de papiersector en nieuwe media. Een niet onbelangrijk deel van de doelgroep wordt gevormd door drukwerk inkopers.

Fedris

Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s, is een openbare instelling van sociale zekerheid en maakt deel uit van de federale overheid. Het agentschap werd opgericht op 1 januari 2017 als een fusie tussen het Fonds voor arbeidsongevallen en het Fonds voor de beroepsziekten.

De opdrachten van Fedris hebben betrekking op de arbeidsongevallen en beroepsziekten in de privésector, op de beroepsziekten binnen de plaatselijke en provinciale overheidsdiensten en in beperkte mate op de arbeidsongevallen in de publieke sector.

Internationale websites

Vakbondswerk stopt niet aan de grens. ACV bouw - industrie & energie is lid van verschillende Europese en internationale industriële vakbondsfederaties om de belangen van haar leden in de globale wereldeconomie beter te verdedigen.

CNV Dienstenbond Nederland

ACV bouw - industrie & energie is lid van CNV Dienstenbond, de vakorganisatie voor werknemers bij banken, verzekeraars in de handel, grafische- en mediasector, ICT en overige dienstverlenende sectoren.

Uni EG

ACV bouw - industrie & energie is lid van Uni Europa Graphical (Uni EG) voor de sectoren van papierbewerking en verpakking.

  • UNI EG is een sectorale poot van Uni Europa.
  • Uni Europa vertegenwoordigt naast de papierbewerking en verpakking vooral vakbonden uit de financiële- en dienstensector.

Uni Global Union

ACV bouw - industrie & energie is lid van Uni Global Union.