Reactie op het Vlaams regeerakkoord: Proximus

©Shutterstock

ACV-Transcom juicht toe dat de Vlaamse Regering in haar Regeerakkoord aandacht besteedt aan het belang van technologische ontwikkeling die, zoals ze stelt, razendsnel groeit. Bij de digitalisering, die een nieuwe fase ingaat, zal het 5G-netwerk een belangrijke plaats innemen.

Wij onderlijnen de intentie van de Vlaamse Regering om een grote prioriteit te geven aan het 5G-netwerk in heel Vlaanderen. Hopelijk zal ze bij alle betrokken instanties uitdrukkelijk aandringen om de realisatie van dit netwerk zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Laten we onderlijnen dat ook niet 5G-netwerk heel belangrijk zal zijn voor de ontwikkeling van alle regio’s, dus ook de meer afgelegen gebieden. 

Dan denken we niet alleen het belang voor de regionale tewerkstelling, dus de tewerkstelling dicht bij huis, maar eveneens aan andere opportuniteiten zoals thuis werken. Sterker, het kan zelfs belangrijk zijn voor de vrijwaring van de werkzekerheid van de mensen in hun eigen regio. 

Laten we hopen dat hiermee digitaal achtergestelde regio’s vermeden worden. Een opzet dat tot vandaag voor de vaste telecominfrastructuur relatief goed is gelukt. Hierbij mogen wij de rol van Proximus als overheidsbedrijf niet miskennen. Proximus heeft altijd voldoende investeringen gedaan en is daarmee een gangmaker voor de investeringen door de andere operatoren. Hierdoor kunnen die zeker niet slechter doen. Laten we hopen dat de Vlaamse Regering voor dezelfde aanpak gaat voor de verdere uitbouw van de gsm-netwerken en bijgevolg de maatschappelijke rol van Proximus niet onnodig bemoeilijkt door veel te verwachten van de eenmalige inkomsten uit de 5G-veiling. Temeer daar de digitale geletterdheid van de bevolking start bij de beschikbare infrastructuur. 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.