Solidariteit aan slachtoffers van sociale dumping

© Shutterstock

De uitzending op woensdag 5 mei van het programma “INVESTIGATION” van de RTBF over de sociale dumping in het wegtransport, heeft eens te meer bewezen hoe rampzalig de toestand is voor beroepschauffeurs die slachtoffer worden van sociale dumping. De uitbuiting van werknemers kent geen grenzen meer !

De situatie van de Roemeense chauffeur die in de uitzending aan het woord komt en die in 2019 slachtoffer werd van een ernstig ongeval op de Antwerpse ring, is daar een schrijnend voorbeeld van. Vandaag woont hij als invalide op een piepklein appartement, samen met zijn gehandicapte dochter, en moet hij overleven op een schamel loon van 183 euro… 

Naast alle stappen die we al ondernomen hebben bij onze Regering, heeft ACV-Transcom beslist om nu ook een solidariteitsfonds te creëren om bijstand te verlenen aan slachtoffers van sociale dumping in de transportsector. De eerste die daarvan zal genieten, zal de Roemeense chauffeur zijn.

Graag doen wij dus beroep op uw vrijgevigheid om dit fonds te spijzen, met welk bedrag dan ook. Hierna vindt u de gegevens met betrekking tot de te gebruiken bankrekening:IBAN : BE31 7805 9383 8255

BIC : GKCCBEBB


Wij danken u bij voorbaat van harte voor uw gulle bijdrage en uw solidariteit 

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

Personalization