Juridische bijstand

Met juridische vragen over je tewerkstelling kan je steeds terecht bij ACV Puls.

Juridisch advies op maat

We wensen het je niet toe, maar helaas gebeurt het weleens dat je problemen krijgt op het werk. Bijvoorbeeld een discussie over je uurrooster, over de hoogte van je loon, je onkostenvergoeding, de uitbetaling van het vakantiegeld.

In veel gevallen helpt het als een specialist je kan wegwijs maken in je rechten en plichten. Vaak kan je met degelijk advies zelf de problemen oplossen voor ze escaleren. Voor dergelijk advies kan je als ACV Puls-lid steeds bij ACV Puls terecht.

Maar soms is er meer nodig. Soms zijn de problemen zo complex of de tegenstellingen zo scherp dat je graag iemand aan je zij hebt om de discussie aan te gaan. Ook daarvoor ben je bij ACV Puls aan het goede adres. In die gevallen nemen wij contact op met je werkgever om de problemen op te lossen. Vaak volstaat een juridisch onderbouwde uitleg om je werkgever te overtuigen. Als dat niet volstaat gaan we - steeds in overleg met jou - verdere stappen niet uit de weg. Als het moeten trekken we naar de rechtbank om daar je gelijk te halen.

De juridische bijstand kost je als ACV Puls-lid geen cent extra. Alle leden (vanaf 6 maanden lidmaatschap) kunnen gratis beroep doen op onze professionele, juridische hulpverleners. Jaarlijks leveren die onze leden zowat 8 miljoen euro op aan achterstallige lonen, onbetaald vakantiegeld, betwiste premies. Aarzel dus niet om ingeval van problemen een beroep te doen op onze diensten.
Voor een eenvoudige inlichting kan telefonisch contact soms volstaan. Is je vraag echter complexer, dan maak je best een afspraak met de rechtskundige dienst.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.