Juridische bijstand

Met juridische vragen over je tewerkstelling kan je steeds terecht bij ACV Puls.

Juridisch advies

Het gebeurt weleens dat je problemen krijgt op het werk. Een discussie over je uurrooster, of over de hoogte van je loon, je onkostenvergoeding of de uitbetaling van het vakantiegeld. 

Het helpt als een specialist je kan wegwijs maken in je rechten en plichten. Daarvoor kan je als lid steeds bij één van onze experten van ACV Puls terecht.

Juridische tussenkomst

Wij kunnen voor jou contact opnemen met je werkgever om de problemen op te lossen.
Als het moeten trekken we naar de rechtbank om daar je gelijk te halen.

Soms zijn de problemen zo complex of de tegenstellingen zo scherp dat je graag iemand aan je zij hebt om de discussie aan te gaan. Vaak volstaat een juridisch onderbouwde uitleg om je werkgever te overtuigen. Als dat niet volstaat gaan we - steeds in overleg met jou - verdere stappen niet uit de weg.

Het kost je niets

Alle leden (vanaf 6 maanden lidmaatschap) kunnen gratis beroep doen op onze professionele, juridische hulpverleners. 

De juridische bijstand kost je als ACV Puls-lid dus geen cent extra. Jaarlijks leveren die bijstand onze leden zowat 8 miljoen euro op aan achterstallige lonen, onbetaald vakantiegeld, betwiste premies. Aarzel dus niet om ingeval van problemen een beroep te doen op onze diensten.

Voor een eenvoudige inlichting kan telefonisch contact soms volstaan. Is je vraag complexer, dan maak je best een afspraak met de rechtskundige dienst.

 

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.