23 juni = Public Service Day

Vandaag vieren we de Internationale Dag van de Openbare Diensten! Het is een dag om de openbare sector in de kijker te zetten, maar ook om aandacht te vragen voor problemen en maatregelen die de openbare diensten teisteren.

Op Public Service Day, of de Internationale Dag van de Openbare Diensten, vieren we internationaal de openbare diensten en benadrukken we het belang van onze openbare sector. Als de pandemie iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat de openbare diensten stuk voor stuk onmisbaar zijn. Veel mensen zijn het daar mee eens en daarom willen we dit momentum gebruiken om de personeelsleden van de zorg, het openbaar vervoer, de gemeenten, de bijzondere korpsen en alle andere openbare diensten in de kijker te zetten.

ACV Openbare Diensten ondersteunt de actie van EPSU (European Public Service Union). Dit zijn onze eisen voor de bevoegde instanties:

  • Maak een prioriteit van kwalitatieve openbare diensten met voldoende en gekwalificeerd personeel
  • Zorg voor hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden voor overheidspersoneel
  • Zeg nee tegen besparingen, privatisering en commercialisering 

Om de eisen kracht bij te zetten, hebben onze militanten en leden samen met collega's van de andere vakbonden op hun werkplek foto's gemaakt met de bovenstaande boodschappen. EPSU zal alle doorgestuurde foto’s bundelen in een fotoboek en zal dat boek overhandigen aan verschillende Europese instanties om de eisen kracht bij te zetten. 

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

Personalization