Ledenvoordelen

ACV Openbare Diensten biedt haar leden een individuele en professionele dienstverlening. Een gespecialiseerd team staat klaar om je te helpen.

We beantwoorden je vragen

We begeleiden en ondersteunen je in alle aspecten van jouw arbeidssituatie. Heb je vragen over deeltijds werken, loonberekeningen, een overstap naar een andere werkgever, je loopbaanmogelijkheden … We zijn er om je te helpen en bemiddelen indien nodig bij je werkgever. 

Onze consulenten zijn steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving. Je kan dus altijd rekenen op correcte informatie.

We geven je juridische bijstand

Als er echt een geschil moet worden aangegaan via een rechtbank, dan kunnen we onze juridische dienst inschakelen. Bijvoorbeeld bij betwisting van een opzeg, erkenning van een arbeidsongeval, of als er fouten zijn gemaakt bij de betaling van je loon of premies.

We begeleiden je

ACV Openbare Diensten helpt je ook bij de uitbouw van je loopbaan. We organiseren regelmatig vormingen als voorbereiding op examens. Zo vergroot je je slaagkansen. Sta je voor een evaluatie en heb je vragen? Ook daarmee kunnen we helpen.

We houden je op de hoogte

Je krijgt van ons steeds de meest actuele info. Via onze website, Facebookpagina, nieuwsbrieven of informatievergaderingen houden we je op de hoogte. Verandert er iets, dan ben je de eerste die het van ons te horen krijgt.

Tien keer per jaar krijg je ons razend interessant ledenmagazine met alles over de openbare sector in je brievenbus.

Je hebt verschillende aanspreekpunten

Onze afgevaardigden op de werkvloer zullen je meteen wegwijs maken. In onze secretariaten kan je terecht bij onze consulenten en vakbondsverantwoordelijken.

Syndicale premie

Als lid van ACV Openbare Diensten ontvang je elk jaar een syndicale premie

Stakingsvergoeding

Problemen proberen we op te lossen door overleg, maar dat lukt niet altijd. Dan zijn acties nodig en komt het tot een staking. Om een staking te kunnen organiseren, moet 2/3e van de militantencomités daarmee akkoord gaan. Zo is er de garantie dat er niet lichtzinnig mee wordt omgesprongen.

Een lid van ACV Openbare Diensten dat in het geval van een staking loon verliest, krijgt een stakingsvergoeding. Die wordt uitbetaald via de ACV-verbonden. Het bedrag van de vergoeding op basis van 5-dagenweek:

   Voltijds tewerkgesteld  Deeltijds tewerkgesteld
 Eerste week € 30 per dag € 15 euro per dag 
 Vanaf de tweede week € 35 per dag € 17,5 per dag 

Om aanspraak te maken op de stakingsvergoeding moet je wel zes maanden lid zijn. Na drie maanden lidmaatschap heb je recht op 50% van de vergoeding en na één maand op 25%.

Sterkere vakbondsinvloed

Het ACV-lidmaatschap is meer dan alleen een bescherming bij vragen of conflicten met je werkgever of de werkloosheidsverzekering. We willen ook de rechten van werknemers veilig stellen via sociaal overleg. Goede sociale akkoorden zijn belangrijk voor alle werknemers.

Door je bij ons aan te sluiten, maak je jezelf weerbaarder zorg je voor een sterkere vakbondsinvloed. Daar worden we allemaal beter van.

Lidgeld

In ruil voor onze dienstverlening, vragen we een maandelijkse bijdrage aan onze leden. Hoeveel je als lid van ACV Openbare Diensten betaalt, hangt af van je persoonlijke situatie. 

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.