Corona-richtlijnen voor personeel van de openbare sector

©Shutterstock

Het coronavirus houdt de wereld in de ban. Uiteraard blijft ook het personeel van de openbare sector er niet van gespaard. De richtlijnen die je als personeelslid moet volgen, hangen af van waar je werkt. Bekijk de beschikbare informatie door op jouw sector te klikken.

 

Heb je meer vragen of vind je jouw sector niet terug? Onze diensten blijven beschikbaar voor onze leden. Kom niet langs maar contacteer ons via mail of telefoon.

Intussen maken we ons op voor de post-lockdown periode.

De sociale partners in de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk, de Economic Risk Management Group, de FOD WASO en de beleidscel van de minister van werk werkten samen een generieke gids uit om organisaties hiermee te helpen. Deze gids is een gedragen instrument dat een aantal noodzakelijke, minimale bouwstenen bevat om werknemers zo veilig mogelijk (terug) te kunnen laten werken in de post-lockdown periode door het besmettingsrisico zo laag mogelijk te houden en besmettingen zo veel mogelijk te vermijden.

Je kan de generieke gids hier raadplegen. Vanaf pagina 6 worden de belangrijkste richtlijnen opgesomd. 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.