Belastingbrief laten invullen?

Elk jaar organiseert ACV Limburg exclusief voor zijn leden een belastingservice.

ACV-belastingservice

Geen eenvoudige opdracht dit jaar gezien de regering, ondanks de coronacrisis, weigerde de indieningsdatum van de belastingen uit te stellen. Toch laat ACV Limburg je niet in de steek. We starten op 4 juni 2020 met de belastingservice, weliswaar op aangepaste wijze. Om fysiek contact te voorkomen, gaat de belastingservice door via een telefonische afspraak en met jouw volmacht (mandaat). Door een volmacht krijgt ACV Limburg toegang tot je dossier in Tax on Web en je fiscale gegevens in MyMinFin.be. Op basis van deze gegevens kan ACV Limburg op afstand je aangifte invullen en doorsturen naar de fiscus. Je kan ACV Limburg een volmacht geven via de website van de overheidsdienst Financiën.


Volmacht geven via de website van de overheidsdienst Financiën

Stap 1: Geef ACV Limburg je volmacht

Wil je ACV Limburg je volmacht (mandaat) geven via de website van de overheidsdienst Financiën? Lees de handleiding of bekijk het ACV-instructiefilmpje hoe je hiervoor aan de slag moet gaan. Ben je niet zo handig in al die digitale zaken? Vraag hulp aan je familie of vrienden.

Gaf je ACV Limburg in het verleden reeds een volmacht en wil je ook dit jaar gebruik maken van onze belastingservice? Check of deze volmacht nog in orde is!

Heb je een gezamenlijke aangifte voor jou en je partner (getrouwd of wettelijk samenwonend), dan moeten zowel jij als je partner ons een volmacht verlenen. Laat dus ook je partner de volmacht in orde brengen! Heeft je inwonend kind eigen inkomsten? Ook dan moet je kind ons een volmacht verlenen, zodat we kunnen nakijken of hij/zij al dan niet ten laste is.

Stap 2: Je ontvangt een e-mail van ACV Limburg

Vanaf 26 mei 2020 stuurt ACV Limburg wekelijks een e-mail naar de leden van wie de volmacht in orde is. In deze e-mail vind je de link naar onze online afsprakenagenda.

Stap 3: Maak je afspraak!

Open de afsprakenagenda en kies op welke dag en uur een ACV-medewerker je mag bellen.

Let op: 1 afspraak = 1 belastingbrief

Tijdens een afspraak wordt 1 belastingbrief ingevuld.

  • Ben je feitelijk samenwonend? Maak een aparte afspraak voor je partner.
  • Heeft je zoon of dochter in 2019 meer inkomen ontvangen dan € 6.942,50 bruto? Maak ook dan een aparte afspraak!

Voorwaarde voor een afspraak is een lidmaatschap bij het ACV. Nog geen lid? Breng hier het lidmaatschap in enkele klikken in orde. Wist je trouwens dat studenten gratis lid kunnen worden?

Stap 4: Een medewerker van ACV Limburg belt je

Een medewerker van ACV Limburg belt je op het tijdstip van je afspraak om samen je belastingaangifte te overlopen en indien nodig aan te vullen of te verbeteren. Na jouw akkoord dient de ACV-medewerker jouw belastingaangifte in en bezorgt je een e-mail met het bedrag dat je terugkrijgt of moet bijbetalen.

Terug naar boven


 

Lees ook dit nog even ...

Tot wanneer kan ik mijn aangifte doen?

Krijg je zoals de meeste mensen een voorstel van vereenvoudigde belastingaangifte, dan heb je tot 16 juli 2020 de tijd om je belastingaangifte te doen. Wat is precies een voorstel van vereenvoudigde belastingaangifte? Lees de uitleg en bekijk het voorbeeld van de Federale Overheidsdienst Financiën. Ontvang je geen voorstel van vereenvoudigde aangifte én geef je een volmacht aan ACV Limburg, dan heb je tot 15 oktober 2020 de tijd om de aangifte in te dienen.

Wat houdt een volmacht precies in?

Als je een volmacht geeft:

  • kan je zelf nog altijd je aangifte in Tax on Web consulteren en/of aanpassen
  • kan je wanneer je wil je volmacht ongedaan maken
  • blijf je zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens en het indienen van de aangifte

Terug naar boven

 

Via deze aangepaste belastingservice hoopt ACV Limburg je zo goed mogelijk te helpen met je belastingaangifte.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.