Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Onze diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

COC voert deze week actie

Het is actieweek in de openbare diensten. Onderwijs sluit zich daarbij aan. “We zetten in op een massale informatiecampagne, want de uitdagingen die er voor onderwijspersoneel liggen en nog op ons afkomen, zijn niet min,” laten de vier onderwijsvakbonden weten. Als het nodig is, kan het personeel staken.

De onderwijsvakbonden maken zich grote zorgen over de onderwijskwaliteit, het lerarentekort en over de plannen voor het personeelsstatuut. “Wij horen allerlei voorstellen en hebben daar ook vragen bij. Uiteraard hebben de onderwijsvakbonden zelf ook ideeën en voorstellen voor verbetering. We gaan die vragen en voorstellen de volgende maanden bespreken met het onderwijspersoneel. We beginnen daarmee tijdens de week van de openbare diensten. Deze besprekingen zijn belangrijk want voor ons zijn de onderwijspersoneelsleden de échte wijzen.”

De onderwijsvakbonden roepen hun afgevaardigden op om in alle academies, (hoge)scholen, centra en instellingen een informatiesessie te organiseren van een uur. “In een filmpje lichten de vier vakbondsverantwoordelijken in primeur voor het onderwijspersoneel de situatie toe en leggen hen ook verschillende vragen voor. Op basis daarvan kan het gesprek in alle onderwijssectoren van start gaan.”

De vakorganisaties hebben een stakingsaanzegging ingediend voor het geval hun afgevaardigden dat nodig zouden hebben. “Als onze afgevaardigden niet tot een akkoord komen met hun bestuur of directie over het tijdstip waarop ze hun collega’s kunnen informeren, dan kunnen ze een uur staken. Het doel van deze actie is massaal informeren en raadplegen, want we maken ons grote zorgen.”

Samen blijven we kwaliteitsvol onderwijs op de agenda zetten!

Secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven lichtte de actie toe in De Ochtend op Radio 1:

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

 

Beluister hieronder het VRT Radio Nieuws van 7.00 uur met secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

 

Hier vind je de persmededeling van de vier onderwijsvakbonden.

Bekijk hier de videoboodschap van de vier vakbondsverantwoordelijken.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.
Je centrale op sociale netwerken

Het ACV gebruikt cookies voor de goede werking van zijn websites, om informatie op maat aan te bieden en je persoonlijke ervaring te verbeteren. Door te klikken op ‘Accepteer alle cookies’ geef je toestemming voor het plaatsen van analytische en advertentiecookies. Deze kunnen ook door onze partners gebruikt worden. Je kan de cookies zelf instellen via de knop ‘Beheer je voorkeuren’. Ga naar de pagina cookies en voor meer info of consulteer onze policy  privacybeleid.