COC vraagt mondmaskerpauzes voor leraren en leerlingen

De mondmaskerplicht in het onderwijs voor leerlingen en leraren krijgt de afgelopen dagen opnieuw veel aandacht in de media. COC erkent dat het niet ideaal is om les te geven of te volgen met een mondmasker, maar benadrukt dat het noodzakelijk is om het te blijven dragen. Klaslokalen zijn namelijk niet groot genoeg om de social distancing te bewaren.

COC stelt voor om mondmaskerpauzes in te voeren voor leerlingen en leraren. Naast de drie traditionele pauzes, zou er dan ook tussen andere lesuren een korte pauze kunnen ingelast worden. Iedereen gaat dan idealiter even naar buiten. Dan kan iedereen het mondmasker afzetten en kan het klaslokaal verlucht worden door alle ramen en deuren open te zetten. Het blijft wel noodzakelijk om de mogelijkheden hiervoor te bekijken aan de hand van de lokale risicoanalyse.

Secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven lichtte het voorstel van COC verder toe bij Radio 1:

Personalization