Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

Opleiding

Levenslang leren, permanente vorming: het wordt steeds belangrijker. De economie en arbeidsmarkt ontwikkelen erg snel, en bijblijven is de boodschap.

Ontdek alles over opleidingen!

Opleidingsmogelijkheden zijn er te over, maar soms heb je er de tijd of de middelen niet voor. Gelukkig bestaan er tal van regelingen en voordelenook als je werkzoekend bent of een andere weg wil inslaan. Lees hieronder alles over de mogelijkheden 👇

💡 Je vindt hier eerst de meer algemene regels, de info voor je sector vind je helemaal onderaan.

Militant en op zoek naar ondersteuning bij je syndicale opdracht?

 • Ga naar de militantensite www.acv-militanten.be! Je vind er de belangrijkste thema's, tools en publicaties voor militanten 👍
 • Log in op het online leerplatform en ontdek op interactieve wijze alles over sociale wetgeving. Met interessante modules over tijdskrediet, arbeidsovereenkomsten, interimwerk of het Vlaams opleidingsverlof! 

More Info

 • Nood aan loopbaanoriëntering
 • Wegwijzer Sociale Wetgeving voor een volledig overzicht van de wetgeving arbeidsrecht en sociale zekerheid.  Bestel de Wegwijzer.

  💡 Veel van de regels hangen af van de sector waarin je werkt.  Kies daarom nu je sector om meteen informatie op maat te krijgen. 👇

  PC 335 - Dienstverlening en ondersteuning bedrijfsleven en zelfstandigen

  Hierboven vind je de algemene informatie terug over opleiding. Lees verder voor de afspraken in PC 335.

  Deze afspraken hieronder werden vastgelegd via een tijdelijke collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Ze gelden vanaf 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2025. Daarna zitten wij als vakbond opnieuw samen met de werkgevers om voor jou te onderhandelen over betere loon- en arbeidsvoorwaarden.

  Vlaamse aanmoedigingspremies
  Werknemers die profiteren van het tijdskrediet opleiding hebben in Vlaanderen recht op verschillende aanmoedigingspremies. Dit geldt onder bepaalde voorwaarden die zijn vastgesteld door het Vlaams Gewest.

  De beschikbare aanmoedigingspremies omvatten:

  • Aanmoedigingspremie in verband met opleidingskrediet: Als je ervoor kiest om tijdskrediet te nemen voor opleiding, kun je in aanmerking komen voor deze premie.
  • Aanmoedigingspremie in verband met zorgkrediet: Als je tijdskrediet opneemt voor zorgtaken, biedt deze premie extra ondersteuning.
  • Aanmoedigingspremie voor een vermindering van de arbeidsduur in ondernemingen in moeilijkheden of herstructurering: Werknemers die hun arbeidsduur verminderen in bedrijven die met uitdagingen te maken hebben, kunnen in aanmerking komen voor deze premie.

  Het goede nieuws is dat als vergelijkbare regelingen in andere gewesten worden ingevoerd, deze bepalingen ook van toepassing zijn op die gemeenschappen en gewesten.

  Op zoek naar meer sectorale informatie?

  • Je kan alle sectorafspraken raadplegen via de sectorpagina van PC 335.